Havuçlu Soğanlı Meze

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Havuçlu Soğanlı Meze Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz biber
2 dilimlenmiş orta boy havuç (boyutu arzuya göre, ben ince kalem halinde dilimledim)
1 adet soğan (arzuya göre büyüklükte doğranmış)
Süslemek için ;
Kuru maydanoz veya nane

Havuçlu Soğanlı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurdumuza tuzla ezilmiş sarımsağı karıştırıyoruz kenara alıyoruz.
Uygun bir tavaya sıvı yağı ekliyoruz ve havuçlarla soğanları renk alana kadar (10dka) kavuruyoruz.
Pişmeye yakın toz biberi ekliyoruz ve kokusu güzel çıkana kadar devam kavuruyoruz. Dikkatli olun, toz biber yanmasın.
Sıvı yağı tavadan süzüyoruz ve bir bardağa alıyoruz.
Havuçla soğan karışımını uygun bir servis tabağına yayıyoruz ve üstüne yoğurdu döküyoruz.
Bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırıyoruz (aralıklar açıyoruzki yoğurt aralara aksın. ).
Süzdüğümüz sıvı yağı üstüne döküyoruz. Nane ve maydanoz ile süslüyoruz.Afiyet olsun.
Havuçlu Soğanlı Meze Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst