AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı tel şehriye
2 adet tavuk but
6 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı un
Tuz
Pul biber
Karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
Maydanoz

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavuğumuzu haşlıyoruz (6 su bardağı tavuk suyu lazım olacak ona nazaran su ekleyin).
Haşladığımız tavuğu çıkaralım suyunu süzüp kenara alalım.
Tenceremize yağımızı alalım küçük küçük doğradığımız havucu kavuralım.
Daha sonra rendelenmiş sarımsağı ekleyip birkaç çevirip unu ekliyoruz ve 1-2 dakika kavuruyoruz.
Tavuk suyunu ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
Güzelce kaynayınca tel şehriyeyi ekliyoruz.
Bi 10 dakikada o denli kaynatıp baharatları ekliyoruz.
Küçük kesimler haline getirdiğimiz tavuğu ekleyip ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırıp servis ediyoruz.
Limon çok yakışıyor.
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst