AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havuçlu Şehriye Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet küçük havuç
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
750 ml sıcak su
Yarım tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
Terbiyesi için
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardagı su
Üzeri için
Dereotu

Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havucumuzu rendeliyoruz iki kaşık yağda 2 dk kavuruyoruz.
Bulyonu, 750 ml suyu, tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.
Kaynamasını beklerken terbiyesi için limonu bir bardaga sıkıyoruz un ve su ile pütür kalmıcak formda karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra tel şehriyesinide ek ediyoruz.
Şehriyeleride piştikten sonra terbiyesini ek ediyoruz 1 dk da bu halde piştikten sonra altını kapatıyoruz.
Servis sırasında dereotunu üzerine ek edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst