AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havuçlu Şehriye Çorbası (Terbiyeli)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Havuçlu Şehriye Çorbası (Terbiyeli) Tanımı İçin Malzemeler
1 tane havuç
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için:
4 çorba kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Havuçlu Şehriye Çorbası (Terbiyeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendelenmiş havucu tereyağı ve sıvı yağda kavurun.
İçine rendelenmiş sarımsağı da ekleyin. Yaklaşık 1 litre suyumuzu ekliyelim.
Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyin ve pişene kadar bekleyin.
Diğer tarafta yoğurt, limon suyu ve unu yeterlice karıştırın ve kaynayan çorbadan 1 kepçe alıp terbiyenin içine dökün süratlice karıştırın ve tencereye döküp yeniden süratlice karıştırın. Tuzunu ekliyelim.
Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız naneli sosu üzerine dökün, yahut tabakta servis ederken sökebilirsiniz.
Havuçlu Şehriye Çorbası (Terbiyeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst