- Konu Yazar
- #1
Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
2 adet orta uzunluk havuç
2-2,5 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk/et bulyon
2-2,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirincimizi kaseye alalım ve sıcak suda bekletelim.
Havuçlarımızın kabuklarını soyup, rendenin büyük kısmında pilav tenceremizin içine rendeleyelim.
Havuçlarımızın üzerine sıvı yağı ekleyelim ve havuçların rengi dönene kadar kavuralım.
Havuçlarımız kavrulunca pirincimizi süzüp tenceremize ekleyelim.
Bir su bardağına sıcak su alalım ve bulyonu içine atıp, karıştırarak çözdürelim.
Bir yandan da havuçlu pirincimizi orta ara karıştırarak kavuralım.
Kavrulan pilavımıza tuzunu ekleyelim.
Çözdürmüş olduğumuz bir bardak bulyon suyunu dökelim ve bunun haricinde 1,5 su bardağı sıcak suyumuzu da dökelim.
Pilavımızın altını kısıp pişmesini bekleyelim.
Pilavımız suyunu çekince yani pişince ocaktan alıp sofra bezinin ortasına koyalım.
Son olarak kapağını açıp bir sefer kabaca karıştırıp, 3 yaprak havlu kağıdını koyup kapağını kapatalım ve sarıp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun canlar
Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pirinç
2 adet orta uzunluk havuç
2-2,5 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk/et bulyon
2-2,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirincimizi kaseye alalım ve sıcak suda bekletelim.
Havuçlarımızın kabuklarını soyup, rendenin büyük kısmında pilav tenceremizin içine rendeleyelim.
Havuçlarımızın üzerine sıvı yağı ekleyelim ve havuçların rengi dönene kadar kavuralım.
Havuçlarımız kavrulunca pirincimizi süzüp tenceremize ekleyelim.
Bir su bardağına sıcak su alalım ve bulyonu içine atıp, karıştırarak çözdürelim.
Bir yandan da havuçlu pirincimizi orta ara karıştırarak kavuralım.
Kavrulan pilavımıza tuzunu ekleyelim.
Çözdürmüş olduğumuz bir bardak bulyon suyunu dökelim ve bunun haricinde 1,5 su bardağı sıcak suyumuzu da dökelim.
Pilavımızın altını kısıp pişmesini bekleyelim.
Pilavımız suyunu çekince yani pişince ocaktan alıp sofra bezinin ortasına koyalım.
Son olarak kapağını açıp bir sefer kabaca karıştırıp, 3 yaprak havlu kağıdını koyup kapağını kapatalım ve sarıp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun canlar
Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı