AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havuçlu Pırasa Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Havuçlu Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
2-3 adet havuç
1 kg pırasa
1 çay bardağından biraz fazla pirinç
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Sıcak su
Limon tuzu

Havuçlu Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Havuçları yağda rengini belirli edene kadar pişiriyoruz.
5 dakika soğuk suda beklettiğimiz pırasalarımızı tenceremize alalım kaşık vurmayın dağılmasın.
Tencereyi sallamanız kâfi olacaktır.
Biraz kavrulduktan sonra salçamızı atıp birkaç dakika daha kavuralım.
Daha sonra üstünü örtecek biçimde sıcak su ekleyelim.
Suyumuz kaynadıktan sonra pirinçimizi ve baharatlarımızı ekleyelim.
Pirinç piştikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun
Havuçlu Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst