Havuçlu Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı beyaz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet havuç (Rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı elma suyu (Kuş üzümünü ıslatmak için)
1 su bardağı kavrulmuş ceviz
2-2, 5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
Kreması için
200 gram tereyağ (Margarinde olur)
1 su bardağı pudra şekeri
200 gram labne (Frischkâse)
Üzeri için
100 gram beyaz çikolata
Kenarı için
Lotus bisküvi
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuş üzümünü bir kabın içine alıp elma suyu ile biraz bekletiyoruz,.
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz güzelce köpürene kadar karıştırıyoruz, sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip spatula yardımıyla tekrar karıştırıyoruz.
Rendelenmiş havucu kavrulmuş ve robottan geçirilmiş cevizi, tarçını ilave edip kuş üzümünü de koyup karıştırıyoruz, kalıbımıza döküp 180 derece fırında 45-50 dk kadar pişiriyoruz (Kontrollü olarak)
Kreması için, yağı ve pudra şekerini karıştırıp krema haline getiriyoruz, içine labne ekleyip tekrar karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz.
Pişen ve soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölüp pasta çemberine alıyoruz, içine kremamızdan koyup ikinci katını kapatıyoruz, kalan kremayı da üzerine koyup dolapta 2-3 saat kadar dinlendiriyoruz.
Çıkınca üzerine beyaz çikolata eritip üzerini süslüyoruz, kenarlarını kapatmak için bisküvileri robottan geçirip toz halinde kenarlarını kapatabilirsiniz, afiyet olsun
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı beyaz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet havuç (Rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı elma suyu (Kuş üzümünü ıslatmak için)
1 su bardağı kavrulmuş ceviz
2-2, 5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
Kreması için
200 gram tereyağ (Margarinde olur)
1 su bardağı pudra şekeri
200 gram labne (Frischkâse)
Üzeri için
100 gram beyaz çikolata
Kenarı için
Lotus bisküvi
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuş üzümünü bir kabın içine alıp elma suyu ile biraz bekletiyoruz,.
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz güzelce köpürene kadar karıştırıyoruz, sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip spatula yardımıyla tekrar karıştırıyoruz.
Rendelenmiş havucu kavrulmuş ve robottan geçirilmiş cevizi, tarçını ilave edip kuş üzümünü de koyup karıştırıyoruz, kalıbımıza döküp 180 derece fırında 45-50 dk kadar pişiriyoruz (Kontrollü olarak)
Kreması için, yağı ve pudra şekerini karıştırıp krema haline getiriyoruz, içine labne ekleyip tekrar karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz.
Pişen ve soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölüp pasta çemberine alıyoruz, içine kremamızdan koyup ikinci katını kapatıyoruz, kalan kremayı da üzerine koyup dolapta 2-3 saat kadar dinlendiriyoruz.
Çıkınca üzerine beyaz çikolata eritip üzerini süslüyoruz, kenarlarını kapatmak için bisküvileri robottan geçirip toz halinde kenarlarını kapatabilirsiniz, afiyet olsun
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı