AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havuçlu Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 avuç siyah üzüm
1 su bardağı ceviz
3 adet yumurta
2 adet havuç
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için;
Pudra şekeri

Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alalım ve çırpalım.
Sütü ,yağı ,tarçını ,kabartma tozunu ve unu ekleyelim tekrar çırpalım.
Sonra havuç üzüm ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştıralım .
Kekimizin hamuru hazır borcama yağlı kağıt serelim( fırın tepsisini yağlayarak onda da pişirebilirsiniz)
Hamurumuzu borcamımıza alalım .
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim, 30 dakika pişirelim.
Fırından aldığımız kekimiz ılıyınca borcamızdan servis tabağına alalım.
Tam soğumasını bekleyelim, soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim, üzerine servise hazır afiyet olsun.
Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst