AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havuçlu Kabaklı Terbiyeli Şehriye Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Havuçlu Kabaklı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet havuç
1 adet küçük kabak
1 adet küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 ml et suyu
1,5 litre olağan su
1 demet dereotu
Tuz
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı su

Havuçlu Kabaklı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuç ve kabağı rendeleyelim. Tencereye yağları alalım kuru soğanı ve sarımsağı çok minik olacak halde doğrayarak kavuralım.
Rendelenmiş kabak ve havucu, şehriyeyi tencereye alalım ve 2-3 dakika kavurup et suyunu ve olağan suyu ek edelim karıştıralım şehriyeler tencerenin tabanına yapışmasın.
10 dakika pişirdikten sonra terbiyesi için verilen materyalleri güzelce çırpalım ve kaynayan çorbaya yarım bardak soğuk su ek edelim.
Ardından terbiyesini dökelim çabucak karıştırmaya başlayalım kaynayınca tuzunu ekleyip karıştırma sürecini bırakıp zerzevatları ve şehriyenin piştiğini denetim ederek ocaktan alalım.
İnce kıyılan dereotunu çorbanın üzerine serpelim. İftar sofralarınızı lezzetlendirecek mis üzere çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Havuçlu Kabaklı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst