Havuçlu Fırtıklı Kahramanmaraş Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Havuçlu Fırtıklı Kahramanmaraş Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 ölçü pirinç (Büyük kase ölçüm)
1,5 ölçü et suyu (Pirinç ölçünüzün yarım ölçü fazlası)
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 büyük boy havuç
1 orta boy soğan
1 su bardağı fıstık/badem
200 gram kuşbaşı et
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ (Fıstık ve eti kavurmak için)

Havuçlu Fırtıklı Kahramanmaraş Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaynamış su ile pirinçleri derin bir kapta ıslıyoruz. Topaklanmaması için suyu eklerken kaşıkla sürekli karıştırın. Su üzerini 2 parmak kadar geçecek. Bir çimdik tuz ekleyip son kez karıştırıp, kenara alıyoruz. 1 saate yakın bekletiyoruz.
Eti üzerini geçecek kadar su ekleyip düdüklü tencerede haşlıyoruz. Suyunu süzüp, etleri ayrı bir kaba alıyoruz.
Havuçları soyup kibrit çöpü şeklinde videodaki uzunlukta doğruyoruz. Soğanı küp şeklinde doğruyoruz. Zeytinyağ ısıtıp, ilk havuçları, arkasından soğanı ekleyip soteliyoruz. Tereyağ ekleyip, eritiyoruz.
Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayıp süzüyoruz. Havuç ve soğanın üzerine ekleyip 2-3 dakika arada bir karıştırarak kavuruyoruz.
Kaynamış et suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz. Pilav pişince bir tavada zeytinyağ ısıtıyoruz. Fıstıkları ekleyip kavuruyoruz. Fıstıklar kavrulunca erleri ekleyip 1-2 dakika kavurup, altını kapatıyoruz.
Pilavı servis tabağına alıp, üzerine fıstık ve eti gezdiriyoruz. Tadına doyamayacağınız lezzet sizlerle. Ayrıntılı videolu tarif instagram sayfamda. Oradan ayrıntılı yapılış videosunu izleyebilirsiniz.
Havuçlu Fırtıklı Kahramanmaraş Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst