AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havuçlu Etli Pilav

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Havuçlu Etli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç (2 saat evvelce sıcak suda ıslatılacak)
400 gr kuş başı et (önceden pişirilecek)
2 tane havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı kuş üzümü
Baharat,1 tatlı kaşığı yeni bahar.yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı sıçak su(tavuk suyuda olabilir)

Havuçlu Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın eritin.
Rendelenmiş havucu eriyen yağın içerisinde 2. 3 dakika kavurun.
Kavrulan havucun içerisine pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin bu esnada kuş üzümü baharatları ,haşlanmış eti ekleyin karıştırın sıcak suyu ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Pişmeye bırakın.
Pişen pilavın üzerine havlu kağıt kapatıp dinlenmeye bırakın.
Dinlendikten sonra servis yaparken maydanozla süsleye bilirsiniz afiyet olsun
Havuçlu Etli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst