Havuçlu Bisküvili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
6 adet havuç
1 paket petibör bisküvi
7 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Muhallebisi için;
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krema
Üzeri için;
Tarçın
Ceviz
Havuçlu Bisküvili Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak alt tabanı için rendelenmiş havuç, sıvı yağ ve şekeri tavaya alıyoruz ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz. Kavrulan havucu ocaktan alıyoruz ve soğuması için biraz bekletiyoruz.
Ardından küçük küçük parçalanmış bisküviyi, cevizi ve tarçınıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Harcımızı borcamın tabanına eşit şekilde yayıyoruz.
Muhallebisi için; krema hariç bütün malzemeleri ekleyip göz göz olup kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.
Ardından kremayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi havuçlu harcımızın üstüne döküyoruz ve düzeltiyoruz.
Tatlımızın soğuyup muhallebinin donması için buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerini tarçın ve cevizle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu Bisküvili Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Alt tabanı için;
6 adet havuç
1 paket petibör bisküvi
7 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Muhallebisi için;
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krema
Üzeri için;
Tarçın
Ceviz
Havuçlu Bisküvili Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak alt tabanı için rendelenmiş havuç, sıvı yağ ve şekeri tavaya alıyoruz ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz. Kavrulan havucu ocaktan alıyoruz ve soğuması için biraz bekletiyoruz.
Ardından küçük küçük parçalanmış bisküviyi, cevizi ve tarçınıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Harcımızı borcamın tabanına eşit şekilde yayıyoruz.
Muhallebisi için; krema hariç bütün malzemeleri ekleyip göz göz olup kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.
Ardından kremayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi havuçlu harcımızın üstüne döküyoruz ve düzeltiyoruz.
Tatlımızın soğuyup muhallebinin donması için buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerini tarçın ve cevizle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu Bisküvili Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı