- Konu Yazar
- #1
Havuçlu Biberli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 orta uzunluk havuç
1 orta uzunluk çarliston biber
3 su bardağı pirinç
Tuz
Sıvıyağ
Kaynamış su ölçüsü kaba nazaran pirinç üzerini 1 parmaktan az geçse yeterli
Havuçlu Biberli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biber ve havucu doğrayın, sıvı yağda kızartın.
Pirinci yıkayıp, süzün, kızarttığınız havuçlara ek edin.
Tuzuda ekleyip, beş dakika kavurun.
Kaynar suyu dokun kısık ateşte tabanı tutunca pilavımız hazır.
Havuç hafif tatlılık katıyor deneyenlere afiyet olsun.
Havuçlu Biberli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 orta uzunluk havuç
1 orta uzunluk çarliston biber
3 su bardağı pirinç
Tuz
Sıvıyağ
Kaynamış su ölçüsü kaba nazaran pirinç üzerini 1 parmaktan az geçse yeterli
Havuçlu Biberli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biber ve havucu doğrayın, sıvı yağda kızartın.
Pirinci yıkayıp, süzün, kızarttığınız havuçlara ek edin.
Tuzuda ekleyip, beş dakika kavurun.
Kaynar suyu dokun kısık ateşte tabanı tutunca pilavımız hazır.
Havuç hafif tatlılık katıyor deneyenlere afiyet olsun.
Havuçlu Biberli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı