- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 132.551
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Havuçla hangi yemekler yapılır?
Ondan Sadece Salata Olmayacağının Kanıtı 15 Farklı ve Nefis Havuçlu TarifZeytinyağlı Havuç yemeği nasıl yapılır?
Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?- Havuçların kabuklarını temizleyip verev kesin. Soğanı küp şeklinde doğrayın.
- Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Ilınınca servis tabağı naalın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Haslanmis havuç ile ne yapılır?
Havuçlar yıkanır ve ikiye bölünür daha sonra haşlanır. Sonra rendelenir. Sıvı yağ ve tuz döküp karıştırılır. üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp gezdirilir ama karıştırmayın tekrar.
Rendelenmiş havuç ile ne yapılır?
Yemeklerin yanında meze olarak sunulan havuç kızartması, ‘havuç tarator’ olarak da bilinir. Rendelenen havuçlar kızartıldıktan sonra yoğurt, maydanoz ve sarımsak ile birlikte servis edilir. Petibör bisküvi ile hazırlanan mozaik pastayı havuçlu versiyonu ile sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Zeytinyağlı havucun yanına ne gider?
Baharatlı sosla hazırlanan zeytinyağlı havuç dilimlerini, sebze ve et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.Sabah kahvaltısında havuç nasıl yapılır?
Havuçlarımızı yıkayıp soyalım ve rendeleyelim. Tuzunu atıp sıvı yağda havuçlar pişene kadar kızartalım. Tabağa alıp yoğurt, pul biber ve naneyle süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.Haşlanmış havuç salatası nasıl yapılır?
Havuçları soyup daha önceden kaynatılmış sıcak suyu içine koyup kısık ateşte yumşayasıya kadar kaynatalım. Kaynamış havuçları resimde görüldüğü gibi keselim, bir kapa katalım ve diğer malzemeleri ekleyelim, damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz tuzu sirkeyi ve limonu. Şimdiden afiyet olsun.
Rendelenmiş havuç kizartmasi nasıl yapılır?
Havuç Kızartması Nasıl Yapılır?
- İlk olarak havuçları temizleyin ve kalın bir şekilde rendeleyin. Ardından zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın.
- Rendelediğiniz havucu tuzla tavaya alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
- Sarımsakları soyup tuzla havanda ezin.
- Havucu servis tabağına alın.