Havuç Topları

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler
4-5 orta boy havuç rendesi
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağı süt
Yarım paket petibor bisküvi yada cicibe (Sevdiginiz herhangi bir bisküvi yulaf olur tamamen damak zevkinize kalmış)
Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz- fıstık-fındık (Hangisi var ise)
1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Havuç Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendelemiş olduğumuz havuçları şekeri ve sütü geniş bir tavada suyu çekene kadar pişirelim. Altını kapattıktan hemen sonra tereyağını içine atıp karıştıralım.
Daha sonra içine yaklaşık 5 yemek kaşığı hindistan cevizi bisküvi ve tarçını ekleyip, iyice yoğuralım (Ben bisküvilerin ağıza gelmesi için un gibi yapmadım öyle yaparsanız hakur gibi oluyor)
Daha sonra ufak toplar halinde şekillendirelim. Buradaki püf nokta şekillendirdiğimiz topları fıstık yada hindistan cevizine bulamadan hemen önce hafifçe biraz su ile ıslatmak.
Küçük bir kasede şu bulundurun elinizle etrafına sürüp, hindistan cevizine bulayın çok daha fazla tutacaktır. Daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Havuç Topları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst