SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Havuç Topları Tanımı İçin Malzemeler
1 kg havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket petibör bisküvi
Yarım su bardağı çekilmiş fındık yahut ceviz
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Dışı için
Hindistan cevizi
Havuç Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak havuçları soyup rendeliyoruz.
Teflon tavaya alıp üzerine sıvı yağ ve şekerini koyup suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 15 dakika kavuruyoruz.
Daha sonra petibör bisküvi, tarçın ve fındığımızı da ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Biraz soğuduktan sonra bir kaseye hindistan cevizi koyun.
İlk olarak havucu ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz işte bu kadar afiyet olsun herkese.Not : hindistan cevizi yerine antep fıstığına yahut şekerlemelere de bulayabilirsiniz ya da çikolata sosuna bandırabilirsiniz dilediğiniz biçimde yapabilirsiniz.
Havuç Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket petibör bisküvi
Yarım su bardağı çekilmiş fındık yahut ceviz
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Dışı için
Hindistan cevizi
Havuç Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak havuçları soyup rendeliyoruz.
Teflon tavaya alıp üzerine sıvı yağ ve şekerini koyup suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 15 dakika kavuruyoruz.
Daha sonra petibör bisküvi, tarçın ve fındığımızı da ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Biraz soğuduktan sonra bir kaseye hindistan cevizi koyun.
İlk olarak havucu ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz işte bu kadar afiyet olsun herkese.Not : hindistan cevizi yerine antep fıstığına yahut şekerlemelere de bulayabilirsiniz ya da çikolata sosuna bandırabilirsiniz dilediğiniz biçimde yapabilirsiniz.
Havuç Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı