SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Havuc Pureli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli
Havuc Pureli Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Havuc Pureli Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri:
4 adet konserve enginar
2 adet orta boy havuc
4 su bardağı ılık tavuk suyu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 demet dereotu
6 cay kaşığı dolusu un
4 cay kaşığı tozşeker
1 adet limonun suyu
1 cay kaşığı tuz
imageshavucpurelizeytinyaglienginartarifiresimli5ad40ae94a518
Havuc Pureli Zeytinyağlı Enginarın Yapılışı: Havucları soyup ince halkalar halinde doğradıktan sonra orta boy bir tencereye koyun Diğer taraftan, sosu hazırlamak icin, sıvıyağ ve unu derin bir kaseye aktarıp tozşeker ve limon suyunu ekleyin Karışımı catal yardımıyla cırpmaya devam ederken tuzu serpip ılık haldeki tavuk suyunu ilave edin Malzemeleri iyice cırparak puruzsuz bir kıvama getirin
Hazırladığınız bu sosu havucların uzerine gezdirip tencereyi orta ısılı ateşin uzerine oturtarak havuclar yumuşayıncaya kadar, en az 20 dakika pişirin
Konserve enginarları suzup tencereye koyun ve havuclarla birlikte 5 dakika pişirin (enginarlar konserve olduğu icin fazla pişirmeye gerek yoktur) Tencereyi ocaktan alıp enginar ve havucun soğumasını bekleyin Havucları tencereden alıp mutfak robotunda pure haline getirin Enginarları, canak kısımları yukarıya bakacak şekilde servis tabağına dizin Havuc puresini kaşık yardımıyla enginar canaklarının icine doldurun Tenceredeki sosu enginarların uzerine gezdirip incecik kıyılmış dereotuyla susledikten sonra soğuk olarak servise sunun
alıntı
Havuc Pureli Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Havuc Pureli Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri:
4 adet konserve enginar
2 adet orta boy havuc
4 su bardağı ılık tavuk suyu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 demet dereotu
6 cay kaşığı dolusu un
4 cay kaşığı tozşeker
1 adet limonun suyu
1 cay kaşığı tuz
imageshavucpurelizeytinyaglienginartarifiresimli5ad40ae94a518
Havuc Pureli Zeytinyağlı Enginarın Yapılışı: Havucları soyup ince halkalar halinde doğradıktan sonra orta boy bir tencereye koyun Diğer taraftan, sosu hazırlamak icin, sıvıyağ ve unu derin bir kaseye aktarıp tozşeker ve limon suyunu ekleyin Karışımı catal yardımıyla cırpmaya devam ederken tuzu serpip ılık haldeki tavuk suyunu ilave edin Malzemeleri iyice cırparak puruzsuz bir kıvama getirin
Hazırladığınız bu sosu havucların uzerine gezdirip tencereyi orta ısılı ateşin uzerine oturtarak havuclar yumuşayıncaya kadar, en az 20 dakika pişirin
Konserve enginarları suzup tencereye koyun ve havuclarla birlikte 5 dakika pişirin (enginarlar konserve olduğu icin fazla pişirmeye gerek yoktur) Tencereyi ocaktan alıp enginar ve havucun soğumasını bekleyin Havucları tencereden alıp mutfak robotunda pure haline getirin Enginarları, canak kısımları yukarıya bakacak şekilde servis tabağına dizin Havuc puresini kaşık yardımıyla enginar canaklarının icine doldurun Tenceredeki sosu enginarların uzerine gezdirip incecik kıyılmış dereotuyla susledikten sonra soğuk olarak servise sunun
alıntı