Havuç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
4 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 litre su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencerenin içerisine zeytinyağını ve doğradığımız soğanları alıyoruz.
Soğanlar kavrulurken başka yandan patates ve havuçları soyup yemeklik bir biçimde küçük küçük doğruyoruz.
Kavrulan soğanların içerisine patates ve havuçları da ek edip karıştırıyoruz.
Tuz ve karabiberi de ek ettikten sonra üzerine 1. 5 litre suyu ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
Çorbamız kaynayana kadar 1 yemek kaşığı unu ve yarım çay bardağı suyu karıştırıyoruz.
Homojen bir kıvam elde ettikten sonra kaynayan çorbamızın içerisine döküyoruz ve karıştırıyoruz.
Kısık ateşte çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
5-10 dk daha kaynadıktan sonra çorbamız hazırdır. Afiyet olsun
Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 litre su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencerenin içerisine zeytinyağını ve doğradığımız soğanları alıyoruz.
Soğanlar kavrulurken başka yandan patates ve havuçları soyup yemeklik bir biçimde küçük küçük doğruyoruz.
Kavrulan soğanların içerisine patates ve havuçları da ek edip karıştırıyoruz.
Tuz ve karabiberi de ek ettikten sonra üzerine 1. 5 litre suyu ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
Çorbamız kaynayana kadar 1 yemek kaşığı unu ve yarım çay bardağı suyu karıştırıyoruz.
Homojen bir kıvam elde ettikten sonra kaynayan çorbamızın içerisine döküyoruz ve karıştırıyoruz.
Kısık ateşte çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
5-10 dk daha kaynadıktan sonra çorbamız hazırdır. Afiyet olsun
Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı