AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havlular nasil asilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Havlular nasıl asılır?​

Havlularımızın mümkün olduğunca kurumasını sağlamalıyız. Bunun için bir havlu askısı kullanılmasını öneriyoruz. Her kullanımdan sonra, havlumzu katlamadan ve kırıştırmadan mümkün olan en gerilmiş şekilde asmalıyız. Böylece hava dolaşımına olanak veririz ve mümkün olan en hızlı şekilde havluyu kurutmuş oluruz.

Atlet nasıl katlanır?​

Bu yöntemde, atlet etek kısmından kıvrılarak dışa doğru katlanır. Ardından atlet klasik bir şekilde ortalanarak atletin her 2 tarafı üst üste gelecek biçimde katlama işlemine devam edilir. Sonrasında birleştirilen atletin kısımları etek kısmından ne kadar kıvrıldıysa o oranda kıvrılarak katlanılır.
Külotu ön tarafı yukarı bakacak şekilde çevirin. Ardından, üst ve ikinci kumaş tabakası arasına sıkıştırarak külotun alt kısmını da katlayın. Bu şekilde iç çamaşırı çekmecenizden bir tane aldığınızda açılmaz ve diğer çamaşırlarınız da her zaman düzenli kalır.
Havlu nereye konur?
Banyo dolabınıza yerleştireceğiniz bir sepetin içine havlularınızı rulo yaparak koyarsanız hem yerden tasarruf edebilir hem de şık bir görüntü yaratabilirsiniz. Çarşaf ve havlularınızı koyacak bir dolabınız varsa, raflara düzgün bir şekilde yerleştirerek eşyalarınızı kategorize edebilirsiniz.
Mutfak havlusu nerelerde kullanılır?
Genellikle mutfak tezgahına ya da fırına yakın bir yere asılırlar. Hatta birden fazla havlunun bile kullanılmış olunduğu durumlar mevcuttur. Bu havluların amacı ıslanan ellerimizi silmek olsa da, bayanlar bu amaç dışında da mutfak havlusunu kullanmaktadırlar.

Havluları yumuşatmak için ne yapmak lazım?​

Havluları yıkamak için çamaşır makinesine koyduğunuzda, deterjan ile birlikte aynı göze yarım bardak kadar karbonat ekleyin. Karbonat hem havlularınızı yumuşatacak hem de temizlenmesinde olumlu etkisi olacaktır. Sertleşen havluların yumuşak olması için belki de en etkili yollardan biri havluları fırçalamaktır.

Havluların yumuşak olması için ne yapmalıyım?​

Marketlerde satılan çamaşır yumuşatıcısı havlu ve bornozlarınızını daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Beyaz sirke suyun ph değerini dengede tutarken havlularınızı daha yumuşak ve daha hijyenik olmasını sağlayacaktır. Yüksek ısıda ve bol buharla havlu ütülemek bornoz ve havlularınızın yumuşamasını sağlayacaktır.
Bu sebeple lastikli ya da lastiksiz fark etmeksizin çarşafları yatağa geçirdikten sonra köşelerine düğüm atmak ve yatağın altına sıkıştırmak önerilir. Bir diğer yöntem olarak ise çengelli iğne kullanarak çarşafı direkt yatağa iğnelemek de tavsiye edilmektedir.
Erkek iç çamaşırı nasıl katlanır?
Kare Yöntemi
- Adım 1: İç çamaşırını düz bir yüzeye bakacak şekilde yatırın.
- Adım 2: Üst kısmı karşılamak için alt kısmı yukarı katlayın.
- Adım 3: Sağ tarafı ortaya doğru katlayın.
- Adım 4: Sol tarafı ortaya doğru katlayın.
- Adım 5: Katlanmış kareyi alın, ters çevirin ve ikiye katlayın.
Nasıl Katlanır külot katlama?
Erkek İç Çamaşırını Rulo Şeklinde Katlamak Ellerinizi bel kemerinin her iki tarafına yerleştirin. Yaklaşık 5 cm aşağı katlayın. Boxer külotlarının tüm çevresine katlanmasını istersiniz, katlamayı tamamlamak için boxer külotlarının üst kısmını yukarı kaldırmanız gerekir. Çamaşırı tekrar düzleştirin.

Geri