AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havasiz ortamda yanma olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Havasız ortamda yanma olur mu?​

Yanma yerine oksitlenme dersek sorunuz da cevaplanmış olur. Oksitlenmenin olması için ortamda oksijenin varlığı şartdır. Yanma reaksiyonları sonucunda alev görmeniz de gerekmez. Örneğin demirin paslanması da bir yanma(oksitlenme) reaksiyonudur.
1 kg veya 1 kmol yakıtın yanması sonucu açığa çıkan ısı ne olarak adlandırılır?
Yanma ısısı veya yakıtın ısıl değeri 1 kg (veya 1Nm3) yakıtın tam yakılması sonucu açığa çıkan ürünlerin çevre sıcaklığına getirilmesinde elde edilen ısıdır. Alt ve üst ısıl değer ayrımı yapılır.
Yanma tepkimelerinde Reaktiflerden birinin oksijen gazı olması şart mıdır?
Yanma olayı oksijen gazının varlığında gerçekleştiği için yanma tepkimelerinde reaktiflerden biri mutlaka oksijen gazıdır.

Oksijen olmayan yerde ateş yanar mı?​

Oksijen Olmayan Yerde Ateş Yanmaz.
Oksijensiz ortamda güneş nasıl yanıyor?
Güneş, enerjisini hidrojen çekirdeklerinin füzyonla helyuma dönüşmesinden elde eder ve hidrostatik denge içindedir, yani zaman içinde ne genişler ne de küçülür. Saniyede 600 milyon ton hidrojen, helyuma dönüşür. Kısaca, Güneş’teki enerji, nükleer kaynaklıdır.
Bütün Bilesikler yanma tepkimesi verir mi?
Soru: Bütün bileşikler yanma tepkimesi verir mi? Açıklayınız. Cevap: Vermeyebilir. Maddenin yanma tepkimesi vermesi için oksijen gazıyla tepkimeye girebilmesi gerekir.
Soru: Yanma tepkimelerinin sonucunda ısı değişimi genellikle nasıl gerçekleşir? Cevap: Azot gazının yanması dışındaki yanma olayları ekzotermik gerçekleşir.
Yanma olayı nasıl meydana gelir?
Yanma, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan kimyasal bir olaydır. Yanma olayının oluşabilmesi için yanıcı madde, ısı ve oksijenin bir arada olması gerekir. Bu üç unsur bir arada olmadığında, yanma olayı meydana gelmez. Yanıcı madde ile oksijen birleşirse; yanma olmaz.
Oksijen yakıcı mı yanıcı mı?
Oksijen Gazı Yanar mı? Oldukça yanıcı bir gazdır. Oksijenin olmadığı bir ortamda ateş yanıcı özelliğini kaybeder. Bu yüzden birçok yangın söndürme yönteminde, ortamdaki oksijen gazı elementi azaltılır.

Ateş nasıl yanar oksijen?​

Yeterince ısı uygulandığında, atomları birbirine bağlayan bağlar kırılıyor. Bağları kırılan bu atomlar havadaki oksijen atomlarıyla karışarak sıcak bir gaz oluşturuyor. Bir alevin alt kısmındaki mavi ışığı da bu gaz üretiyor. Atomlar oksidasyon adı verilen bir süreçle hızla havadaki oksijene bağlanıyorlar.
Güneş nasıl yanıyor?
Kısaca, Güneş’teki enerji, nükleer kaynaklıdır. 2. Ateşin meydana gelebilmesi için, yanabilen bir maddenin tutuşma sıcaklığında oksijen ile temas etmesi gerekir. Yakıt ve oksijen devamlı mevcut ve temas halinde ise sürekli yanma olur.
 
Geri
Üst