- Konu Yazar
- #1
Havalı yatak kimler kullanabilir?
Havalı Yatak Kimler Kullanır; Uzun süre yatan hastalar. Vücudunda yatmadan kaynaklı yaralar oluşan hastalar. Sıcak ortamlarda uzun süre aynı pozisyonda kalan hastalar ( yatarak yada oturarak)Havalı yatak nedir tıp?
Havalı yatak nedir tıp?Havalı yatak, sürekli hareketsiz olarak yatmak zorunda olan felçli, yaşlı hastaların kullanması gereken yatak tipidir. Pek çok farklı türü bulunur. Bu yataklar hastaların vücutlarında aşırı basınçtan ve havasızlıktan dolayı oluşan yatak yaralarını önleme de var olan yatak yaraların iyileşmesinde etkilidir.
Havalı yatak sistemi nedir?
Havalı yatak sistemi nedir?Son derece gelişmiş teknolojisi sayesinde havalı yatak modelleri, hastaların yatış sürecinde vücudunun etkin bir şekilde nefes/hava alabilmesini sağlamaktadır. Yani yatağa dönük olan vücudun ilgili kısmının daha etkin bir şekilde hava alması ve böylelikle de terlemenin meydana gelmemesi sağlanabilmektedir.
3 motorlu hasta yatağı kaç kilo?
200 kg ağırlığa kadar taşıma özelliği olan 3 motorlu hasta karyolası piston motor sistemi ile çalışır ve böylece karyolanın yukarı aşağı hareket etmesi de sağlanır. 3 motorlu hasta yatağı KY-153 modeli ölçüleri en 90 can, boy 190 cm ve yüksekliği de 40 – 80 cm arasında ayarlanabilir niteliktedir.Medikal havalı yatak ne işe yarar?
Medikal havalı yatak ne işe yarar?Medikal tıbbi havalı yataklar, hastanın vücudunun rahatça hareket etmesini sağlar. Basınç noktalarını değiştirmek, kişinin vücudunu hareket ettirmek mümkün olduğu için, havalı yatağı kullanan bir hastanın ağrıyan cilt veya ağrılı yatak yaralanması olasılığı ihtimali daha düşüktür .
Hasta yatağı kaç Motorlu?
Hasta yatağı kaç Motorlu?İki Motorlu Hasta Yatakları 2 motorlu olan hasta yatakların da iki ayrı piston motor kullanılmaktadır. Bu tür yatakların hem ayak bölümü hem de sırt bölümü hareketlidir.
Pozisyon veren havalı yataklar, yatak içinde pozisyon alma güçlüğü çeken veya bundan sonraki yaşamını yatağa bağımlı olarak geçirecek kişiler için dizayn edilmiştir. Sağ, orta ve sol pozisyonlarda yaklaşık 20-25 derece açıyla 8 dakika süreyle otomatik olarak kişiye pozisyon aldırır.