AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havacilik sektorunde dovme yasak mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Havacılık sektöründe dövme yasak mı?​

Kabin ve pilotluk için: Şirketin üniformasını giydiğinizde, dış tarafa gözüken yerlerde (el, yüz, boyun vs.) ne dövme olacak, ne de yara izi. Yara izine de bakıyorlar. Yara iziniz varsa mülakattan elenmeniz mümkün.

Koldaki dövme Hostesliğe engel mi?​

Koldaki dövme Hostesliğe engel mi?
THY’nin hostes adaylarında her şeyden önce aradığı ilk kriter ne biliyor musunuz; vücutta dövme olup olmadığı… Eğer vücudunuzda dövme varsa THY’de kabin memuru olarak işe giremiyorsunuz.

Pilot olmak için dövme engel mi?​

Üniforma giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing veya yara/yanık benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir.

Kabin memuru olabilmeniz için sizden istenen şartlar nelerdir?​

Kabin memuru olabilmeniz için sizden istenen şartlar nelerdir?
Kabin Memuru Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
- En az 18 yaşında olmak,
- SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşundan hem psikolojik hem de fiziksel olarak işe yeterlilik belgeleri almak,
- Yurt içinde ya da yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya dengi bir kurumdan mezun olmak.
Türk Hava Yollarında dövme yasak mı?​
Türk Hava Yolları kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing, diş takısı veya yara/yanık benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir.

Pilotlar içki içer mi?​

Pilotlar içki içer mi?
Pilot lisansına sahip olup bu mesleği icra eden kişilerin, uçuş öncesinde ya da uçuş sırasında alkol tüketebilmesi mümkün değildir. Uçaklar, içerisinde alkol tüketiminin serbest olduğu ortamlardır fakat bu hizmetten pilotlar ve uçuş ekibi yararlanamamaktadır.

Uçakta kimler çalışır?​

Hostes, kabin görevlileri, pilot, dil öğretici kadın mesela.

Uçakta Steward nedir?​

Uçakta Steward nedir?
asli görevleri olmasa da aşçıya yardımcı olmak, çayını çorbasını getirmek, faturasını yatırmak, getir-götür işlerini yapmak gibi görevleri de vardır. mutfak içerisinde; aşçıya aşçı diye hitap edilemeyip x usta denilirken , bu kişiler genelde steward olarak çağırılır.

Hosteslik sınavı nasıl olur?​

Kabin Memurluğu ( Hosteslik) Sınav Süreci Havayolu şirketine göre sınav süreci değişebilir ancak THY sınav süreci da dahil olmak üzere çoğu havayolu şirketinde adaylar genel yetenek sınavı ve İngilizce dil sınavı olarak 2 sınava tabi tutulur. Bu 2 sınavda da başarı gösteren adaylar mülakata girmeye hak kazanır.

Kabin memuru ne iş yapar maaşı?​

Kabin memuru ne iş yapar maaşı?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Kabin Memuru | 4.250 | 8.380
Pilotlara alkol testi ne zaman yapılır?​
Alkol tarama testleri, ticari hava taşımacılığı yapmak üzere ruhsatlandırılmış işletmelerde görev yapan uçuş ve kabin ekiplerinin alkol taramasını içeriyor. Denetimler uçuş görev süresi öncesi, uçuş görevi süresince veya uçuş görev süresi sonundan itibaren en geç bir saat içinde gerçekleştiriliyor.

Sigara içen pilot olur mu?​

Sigara içen pilot olur mu?
Kokpit içerisinde de pilot veya başka birinin sigara içmesi yasaktır. Yine de bu yasağa uymayan pilotlara para cezasından lisans iptaline kadar geniş bir cezalandırma verilir. Hava yolu şirketi de aynı şekilde para cezasıyla karşı karşıya kalır.
 
Havacılık sektöründe dövme konusu oldukça önemli ve titizlikle ele alınan bir konudur. Genel olarak, kabin memurları ve pilotlar için vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing veya kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir. Bunun sebebi, havayolu şirketlerinin belirli standartlara uymak ve profesyonel bir imaj sergilemek istemeleridir.

Pilot olmak isteyenler için de aynı kural geçerlidir. Üniforma giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing veya yara/yanık benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir. Bu kısıtlamalar, genel olarak sektörün profesyonel standartlarını korumak amacıyla ve güvenliği sağlamak için uygulanmaktadır.

Kabin memuru olabilmek için belirli şartlar aranmaktadır. En az 18 yaşında olmak, SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşundan hem psikolojik hem de fiziksel olarak işe yeterlilik belgelerini almak, yurt içinde ya da yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya dengi bir kurumdan mezun olmak gibi kriterlere uygun olmak gerekmektedir.

Pilotlar, uçuş öncesinde ya da uçuş sırasında alkol tüketemezler. Alkol tarama testleri, ticari hava taşımacılığı yapmak üzere ruhsatlandırılmış işletmelerde görev yapan uçuş ve kabin ekiplerinin düzenli olarak yapılmaktadır. Pilotlar ve uçuş ekibi alkol tüketimi durumunda ciddi cezalarla karşılaşabilirler.

Son olarak, kokpit içerisinde pilot veya başka birinin sigara içmesi yasaktır. Bu kurala uymayan pilotlar para cezasından lisans iptaline kadar geniş bir cezalandırma ile karşı karşıya kalabilirler. Havayolu şirketleri de bu konuda çok ciddi cezalar alabilirler. Bu nedenle, sigara içme yasağı sıkı bir şekilde uygulanmaktadır.
 
Geri
Üst