AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Havacilik Lisesi ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Havacılık Lisesi ne işe yarar?​

Havacılık eğitimiyle yetişecek öğrenciler ise pilotaj, uçak bakımı,lojistik ve kabin memurluğu meslekleriyle başta Türk Hava Yolları olmak üzere özel havacılık şirketleri ve yurt dışında iş imkanına sahiptir. Kokpit Havacılık Lisesi, yetiştireceği öğrencileriyle sektörde mevcut açığı kapatmayı hedeflemektedir.
Havacılık sektörüne nasıl girilir?
Kariyerini pilotluk mesleği üzerine yapmak isteyen ve sonrasında havayollarında çalışmak isteyenlerin bu eğitimleri ortalama 18 ay sürmektedir. Uçuş eğitimi almak için Türk Sivil Havacılık Mevzuatına göre lise mezunu olmak yeterlidir. Ancak havayolu işletmeleri çoğunlukla üniversite mezunu pilotları tercih etmektedir.
Sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunu pilot olabilir mi?
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Öğrencileri eş zamanlı RumeliSEM Uçuş Okuluna devam ederek PPL teorik eğitimlerini alma hakkına sahip olmaktadırlar.

Havacılık lisesi okuyan ne olur?​

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümü mezunları, havayolu şirketlerinin genel müdürlükleri, yurt içi ve yurtdışı yolcu taşıyan havayolu şirketleri, yabancı havayolu şirketleri, sivil havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketlerde çalışabilirler.
Havacılık Okulu Nedir?
Havacılık Yönetimi, havacılık sektöründe yer alan işletmelerin; pazarlama, finans, muhasebe başta olmak üzere gerekli her türlü operasyona dayalı faaliyetin kalite, kontrol ve emniyetini denetleyecek yetkin personellerin yetiştirilmesini amaçlayan akademik bir disiplindir.
Sivil Havacılık Okuluna nasıl girilir?
a) En az 18 yaşında olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak. c) SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak. ç) SHGM tarafından yetkili kılınmış uçuş eğitim organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği önü açık mı?​

Sivil hava ve ulaştırma işletmeciliği mezunlarının iş imkanı oldukça fazladır. Ülkemizin bu alanda ki istihdamı diğer bölümlere göre daha yüksek bir seviyededir. Bu bölüm mezunları genel anlamı ile sivil havacılık ile ilgili olan her türlü hizmet ve görev de çalışabilmektedir.
 
Geri
Üst