SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
Havacılık Elektroniği Bölümü, Türkiye’deki birkaç üniversitede eğitim vermektedir. İstanbul Teknik Üniversitesi (ITU), Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde bu alanda uzmanlaşma imkanı sunmaktadır. Hava ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesindeki bu bölümde öğrenciler, havacılık elektroniği konusunda teorik ve pratik bilgiler edinirler. Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THKÜ) de Havacılık Elektroniği Bölümü’ne sahip üniversiteler arasındadır. THKÜ, havacılık sektörüne yönelik eğitimler veren bir üniversitedir ve bu bölümde öğrencilere havacılık elektroniği alanında uzmanlaşma fırsatı sunar.
İçindekiler
Havacılık Elektroniği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Havacılık elektroniği bölümü, havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme alanında uzmanlaşmış mühendisler yetiştiren bir bölümdür. Türkiye’de birkaç üniversitede bu bölümü okuma imkanı bulabilirsiniz. İşte havacılık elektroniği bölümünün bulunduğu üniversiteler:
1. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
İstanbul Teknik Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümünü bünyesinde bulunduran önde gelen üniversitelerden biridir. Bu bölümde öğrencilere havacılık elektroniği alanında geniş bir eğitim verilmektedir.
2. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümünü bünyesinde bulunduran bir diğer üniversitedir. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında uzmanlaşma fırsatı sunulmaktadır.
3. Hava Harp Okulu
Hava Harp Okulu, havacılık elektroniği bölümünün bulunduğu askeri bir okuldur. Bu okulda öğrenciler hem askeri hem de havacılık elektroniği alanında eğitim almaktadır.
4. İstanbul Gelişim Üniversitesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümüne sahip üniversiteler arasında yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında uzmanlaşma imkanı sağlanmaktadır.
5. İstanbul Aydın Üniversitesi
İstanbul Aydın Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümünü bünyesinde bulunduran üniversitelerden biridir. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında eğitim verilmektedir.
6. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümünü bünyesinde bulunduran üniversiteler arasında yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında uzmanlaşma imkanı sunulmaktadır.
7. İstanbul Medipol Üniversitesi
İstanbul Medipol Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümüne sahip üniversiteler arasında yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında eğitim verilmektedir.
8. İstanbul Kültür Üniversitesi
İstanbul Kültür Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümünü bünyesinde bulunduran üniversitelerden biridir. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında uzmanlaşma fırsatı sunulmaktadır.
9. İstanbul Arel Üniversitesi
İstanbul Arel Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümünü bünyesinde bulunduran üniversiteler arasında yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında eğitim verilmektedir.
10. İstanbul Bilgi Üniversitesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümüne sahip üniversiteler arasında yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında uzmanlaşma fırsatı sunulmaktadır.
11. İstanbul Şehir Üniversitesi
İstanbul Şehir Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümünü bünyesinde bulunduran üniversitelerden biridir. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında eğitim verilmektedir.
12. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümüne sahip üniversiteler arasında yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında uzmanlaşma imkanı sağlanmaktadır.
13. İstanbul Şehir Üniversitesi
İstanbul Şehir Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümünü bünyesinde bulunduran üniversitelerden biridir. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında eğitim verilmektedir.
14. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, havacılık elektroniği bölümüne sahip üniversiteler arasında yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere havacılık sektöründe elektronik ve haberleşme konularında uzmanlaşma imkanı sağlanmaktadır.
15. İstanbul Şehir Üniversitesi
16. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
17. İstanbul Şehir Üniversitesi
18. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
19. İstanbul Şehir Üniversitesi
Havacılık Elektroniği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Havacılık Elektroniği Bölümü İstanbul Teknik Üniversitesi’nde bulunur. |
Havacılık Elektroniği Bölümü Hacettepe Üniversitesi’nde eğitim verir. |
Havacılık Elektroniği Bölümü İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde mevcuttur. |
Havacılık Elektroniği Bölümü Ankara Üniversitesi’nde öğrenim görülür. |
Havacılık Elektroniği Bölümü Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde yer alır. |
Havacılık Elektroniği Bölümü Gazi Üniversitesi’nde okutulur.
Havacılık Elektroniği Bölümü İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde bulunur.
Havacılık Elektroniği Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde eğitim verir.
Havacılık Elektroniği Bölümü Dokuz Eylül Üniversitesi’nde mevcuttur.
Havacılık Elektroniği Bölümü Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrenim görülür.