AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hava yolu yonetiminde Paramedigin rolu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hava yolu yönetiminde Paramediğin rolü nedir?​

Kendisini ve hastaları olası kazalardan korumak amacıyla, kaza yerini kontrol altına almak, olası tehlikeleri tanımak, uygun koruyucu giysileri ve malzemeleri.

Travmalarda yaralının havayolu açıklığı sağlanırken aynı anda ne uygulanır?​

Çene itme manevrası, geçici balon-valf maskesi (BVM) ile ventilasyon, supraglottik havayolu cihazının yerleştirilmesi veya endotrakeal entübasyon gibi çeşitli hayat kurtarıcı oksijenasyon manevraları vardır.
Paramediğin görev yetki ve sorumlulukları nelerdir?​
PARAMEDİKLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Travma stabilizasyonu, kırık, çıkık ve burkulmalarda stabilizasyon, yara kapatma ve basit kanama kontrolü yapar. Hastanın nakle hazır hale gelmesini ve uygun taşıma teknikleri ile hastanın naklini sağlar. Acil doğum durumunda doğum eylemine yardımcı olur.

Entübasyonda ne kullanılır?​

Entübasyonda ne kullanılır?
Nazotrakeal Entübasyon: İşlem öncesinde her iki burun deliğine lokal anestezik ve vazokonstrüktör madde sprey şeklinde sıkılmalıdır. Orotrakeal entübasyonda kullanılan tüpün yaklaşık 0.5-1 mm küçüğü kullanılmalıdır.

Hasta yaralının ikinci değerlendirme aşamaları nelerdir?​

Hasta yaralının ikinci değerlendirme aşamaları nelerdir?
İkinci değerlendirme aşamaları şunlardır:
- Görüşerek bilgi edinme:
- Baştan aşağı kontrol yapılır:
- Baş: Saç, saçlı deri, baş ve yüzde yaralanma, morluk olup olmadığı, kulak ya da burundan sıvı veya kan gelip gelmediği değerlendirilir, ağız içi kontrol edilir.
- Boyun: Ağrı, hassasiyet, şişlik, şekil bozukluğu araştırılır.

Ilk ve acil yardım teknikerinin kullanmaya yetkili olduğu ilaç ve sıvılar nelerdir?​

ACİL ÖNCESİ KULLANILAN İLAÇLAR.
 
Hava yolu yönetiminde Paramediğin rolü oldukça önemlidir. Paramedikler, kendilerini ve hastaları olası kazalardan korumak için kaza yerinde kontrolü sağlarlar ve olası tehlikeleri tanırlar. Aynı zamanda uygun koruyucu giysileri ve malzemeleri kullanarak hem kendilerini hem de hastaları güvende tutarlar.

Travmalarda yaralının havayolu açıklığı sağlanırken, aynı anda çeşitli hayat kurtarıcı oksijenasyon manevraları uygulanabilir. Örneğin, çene itme manevrası, geçici balon-valf maskesi (BVM) ile ventilasyon, supraglottik havayolu cihazının yerleştirilmesi veya endotrakeal entübasyon gibi teknikler kullanılabilir.

Paramediklerin görev, yetki ve sorumlulukları arasında travma stabilizasyonu, kırık, çıkık ve burkulmalarda stabilizasyon, yara kapatma, basit kanama kontrolü yapma gibi önemli görevler yer alır. Ayrıca hastanın nakledilebilir duruma gelmesini sağlayarak uygun taşıma teknikleri ile hastanın transferini gerçekleştirirler ve acil doğum durumlarında doğum eylemine yardımcı olabilirler.

Entübasyonda genellikle nazotrakeal entübasyon ve orotrakeal entübasyon kullanılır. Nazotrakeal entübasyonda işlem öncesinde her iki burun deliğine lokal anestezik ve vazokonstrüktör madde sıkılırken, orotrakeal entübasyonda uygun tüp seçimi önemlidir.

Hasta yaralının ikinci değerlendirme aşamaları genellikle aşağıdaki adımları kapsar:
- Görüşerek bilgi edinme
- Baştan aşağı kontrol yapma (baş, boyun, göğüs, karın, pelvis, ekstremiteler)
- Ayrıntılı fiziksel muayene yapma

İlk ve acil yardım teknikerlerinin kullanmaya yetkili olduğu ilaç ve sıvılar konusunda detaylı bilgi verebilmem için daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Eğer belirli ilaç ya da sıvılar hakkında bilgi verirseniz, daha detaylı yardımcı olabilirim.
 
Geri
Üst