AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hava yolu tasimaciligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hava yolu taşımacılığı nedir?​

Havayolu taşımacılığı, iki havalimanı arasında süre olarak diğer ulaşım araçlarına göre çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşen bir ulaşım türüne denir. Denizyolu taşımacılığı ile yapılan ihracat gönderilerinde yine uluslararası kurye firmaları tarafından havayolu taşımacılığı sayesinde gerçekleşmektedir.

Dünyadaki ulaşım araçlarından biri olan uçaklarla yapılan taşımacılık işlemlerini havayolu taşımacılığı ismi verilmektedir. Dünya üzerindeki diğer lojistik yöntemlerine göre daha maliyetli olan havayolu taşımacılığı, son zamanlarda sık sık tercih edilmektedir.

Hava işleri nelerdir?​

Hava taşıma işletmeleri; havayolu, hava taksi, genel havacılık ve balon işletmeleri olmak üzere dört grupta toplanmaktadır. Mevzuattaki gereklilikleri yerine getiren işletmeler, Genel Müdürlüğümüzden aldıkları işletme ruhsatı kapsamında taşımacılık faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Havayolu hizmetleri nelerdir?
Havayolu Taşımacılığında Yük Çeşitleri Nelerdir?

Hava yolunda hangi araçlar vardır?​

uçak, helikopter, insansız hava aracı, Balon, zeplin, planör ve yelken kanat gibi çok geniş bir yelpazedeki tüm uçabilen araçlar hava aracı sayılırlar.

Havacılık yer hizmetleri nedir?​

havalimanlarında havayolları şirketlerine sağlanan temsil, trafik, uçuş operasyonu, ramp, bagaj, kargo, ikram, uçak bakımı gibi hizmetlerin tümü. her hava taşıyıcısının almak zorunda olduğu hizmetlerdir.
Havayolu taşımacılığının avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Havayolu taşımacılığının bir diğer önemli avantajı ise güvenli bir taşıma yöntemi olmasıdır. Havayolu taşımacılığının en önemli dezavantajı ise pahalı bir taşıma yöntemi oluşudur. Yüksek yakıt tüketimi nedeni ile taşıma maliyetleri artmaktadır.
Önlisans programdan mezun olan öğrencilerimiz ‘Hava Lojistiği Teknikeri’ ünvanını alacak olup, havayolu işletmelerinin; planlama, pazarlama, malzeme yönetimi, envanter yönetimi, depo ve antrepolarda, dağıtım, taşımacılık, sigorta, gümrük hizmetleri, satın alma, müşteri hizmetleri, dış ticaret ve satış departmanlarında …
 
Geri
Üst