Hava kirliligi insan sagligina etkileri neye gore degisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.424
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hava kirliliği insan sağlığına etkileri neye göre değişir?​

Hava kirliliği; solunum yolu, kalp, cilt, göz ve sinir sistemi hastalıklarına neden olabiliyor. Hava kirliliğinin insan sağlığı üzerinde yarattığı etkiler kısa ve uzun vadeli olarak ikiye ayrılıyor. Kısa vadeli etkiler alerjik reaksiyon şeklinde ortaya çıkıyor ve geri dönüşümü olabiliyor.

Ses kirliliğinin insan sağlığına ve çevreye olumsuz etkilerini önlemek için neler yapabiliriz?​

Ev ve iş yerlerinde ses geçirmeyen camlar kullanılmalıdır. Çevrede yeşil alanlar artırılmalıdır. Fabrika, imalathane gibi gürültüye neden olan kuruluşlar şehir dışında kurulmalıdır. Eğlence yerlerinde yüksek şiddette müzik çalınması engellenmelidir.
Çevreye olumsuz yönde etkileyen ışık kirliliği nelerdir?
ışık Kirliliğinin çevreye olumsuz etkileri nelerdir? Çevreyi ve astronomik araştırmaları olumsuz yönde etkileyen gökteki ışıklılığa ışık kirliliği adı verilmektedir.

Peki, ses kirliliğinin nedeni ne?​

Ses kirliliği; insanların işitme sağlığını ve algılama gücünü olumsuz yönde etkileyen, kişinin psikolojik ve fiziksel dengesini bozabilen, iş verimini düşüren, çevrenin doğallığını bozan bir çevre sorunudur. Ses kirliliğinin yoğun olduğu bir şehirde yaşayan insanın; iş veriminin düşük, sinirli yapıda ve huzursuz olduğu gözlenir.

Gürültü ve ses kirliliği?​

Gürültü ve Ses Kirliliği ZARARLARI Amacı dışında kullanılan yüksek ses, ses kirliliğine neden olur. Kalabalık şehirler ve gelişen teknoloji ses kirliliğinin artmasına neden olur. Hoşa gitmeyen ve insanlar üzerinde olumsuz etki yapan seslere gürültü denir. Şehirlerin büyümesi ve teknolojik gelişmeler gürültüyü artırır.
. . Işık kirliliğinin kontrolü nelerdir?
Gökyüzünün aydınlatılmasıyla geceleri insanların güvenliği açısından artış sağlanmadığı gibi boşa harcanan ışık enerjisi kamaşmaya enerji israfına ve bunların sonucu olarak doğal kaynakların tahribine sebep olmaktadır. Işık kirliliğinin kontrolünde en büyük problem ışık kirliği kavramından haberdar olunmamasıdır.
 
Geri
Üst