- Konu Yazar
Hava Harp Okulu yatılı mı?
MADDE 33 – (1) Harp okullarındaki öğretim parasız yatılı olarak yapılır.Milli Savunma Üniversitesi yatılı mı?
Deniz Harp Okulunda parasız yatılı eğitim yapılmaktadır. Öğrenciler; 4 kişilik modern dizayn edilmiş internet bağlantılı odalarda kalmakta, yeme, yatma, giyim, sağlık ve her türlü eğitim/öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.
Huzurevinde çalışmak için ne yapmalıyım?
Huzur evinde çalışmak için gerekli şartlar şu şekildedir:- TC vatandaşı olmak,
- 18 yaşını doldurmuş olmak,
- Çalışmasını engelleyici herhangi bir hastalığa sahip olmamak,
- Madde bağımlılığı, alkol bağımlılığı bulunmamak,
- Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya tecilli olmak,
Devlet huzurevi ücretli mi?
Devlet huzurevleri ücretsizdir. Özel huzurevleri ücretleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir.
Huzurevi kimleri kabul eder?
Huzurevi Kabul ŞartlarıHava Harp okulunda okuyanlara ne denir?
kara harp okulu, deniz harp okulu veya hava harp okulu’nda okuyan öğrencilere verilen ortak isim. diğer öğrencilerden farkı kanunlarla tanımlanmış statüleri, hak ve sorumlulukları olmasıdır.
MSÜ öğrencileri para alıyor mu?
Bunun nedeni Harp Okulları ve MYO’larda okuyan öğrencilere devlet tarafından sınıflara göre harçlık verilmesidir. Verilen harçlıklar geri ödemeli değildir. Bir nevi KYK bursu niteliğindedir.Milli Savunma Üniversitesi mezun olunca ne olur?
Mezuniyetleri sonrası muvazzaf teğmenliğe naspedilen Harbiyeliler, sınıf okulu eğitimleri sonrasında TSK’nın yurt içindeki birlik ve kurumlardaki görevlerin yanında; yurtdışı temsil ve ataşelik, Birleşmiş Milletler, NATO, eğitim ve görev maksatlı yurtdışı inceleme kadrolarına da atanabilmekte veya …
Devlet ait huzurevi ücretli mi?
Devlet huzurevi fiyatları ihtiyaç sahibi olan yaşlı TC vatandaşları için ücretsizdir. Özel huzurevi ya da bakımevleri, farklı fiyat aralıklarında hizmet vermektedir. Fakat devlete bağlı olarak hizmet veren yaşlı bakım evleri herhangi bir ücret talep etmemektedir.Huzur evlerinde kimler çalışabilir?
Madde 9-Huzurevinde sorumlu Müdür, sosyal çalışmacı, psikolog, tabip, fizyoterapist, diyetisyen, hemşire, yaşlı bakıcısı ve diğer personel çalıştırılır.