AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hava filtresi nasil calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hava filtresi nasıl çalışır?​

Hava filtresi motorun randımanlı çalışmasını sağlayan silindirlerin içine giren havayı temizlediği için motor çekiş gücü ve dolayısıyla aracın performansı konusunda önemli bir etkiye sahiptir. Hava filtresi bozulursa ya da hava filtresi tıkanırsa aracın çekiş gücü zayıflar. Bu sefer de motor zorlanmaya başlar.

Hava filtresi ne kadar zamanda bir kontrol edilmelidir?​

Hava filtresinin bakımı periyodik 10.000 km bakımlarında mutlaka yapılmalıdır.
Hava filtresi neden cabuk kirlenir?
Eklem yerleri açık olan kağıt, filtrenin çok çabuk toz ile tıkanmasına neden olur, sıkışık olanı ise havanın geçişine izin vermez. Ayrıca yerleştirmenin düzenli ve eşit olarak yapılmadığı filtreler daha çabuk bozulur ve daha sık değiştirilmeleri gerekir.

Hava filtresi olmazsa ne olur?​

Hava filtresi, dışarıdan motora gelen havanın temizlenerek motora iletilmesini sağlamaktadır. Hava bu filtreden geçmeden asla motora ulaşamaz. Hava filtresinin iyi çalışması sayesinde havada bulunan bütün zararlı maddeler süzülür. Böylece motor olası zararlardan korunmuş olur.

Motora fazla hava girerse ne olur?​

Ne kadar fazla hava girişi olursa performans o kadar yüksek olur. Fazla hava girişini ise motorlarda akışmetre ayarlar. Günümüzde atmosferik motorlar yerine daha fazla performans için turbo beslemeli motorlar tercih ediliyor. Turbonun görevini kısaca anlatmak istersek motora basınçlı hava sağlar.
Hava filtresi yakıtı ne kadar etkiler?
Hava filtresini değiştirmek motorun ömrünü uzatır, kirlenmiş filtre nedeniyle yanma odasına yabancı partiküller gitmez ve arabanın yakıtı yüzde 7’ye kadar azalır.

Hava filtresi olmadan araba çalışır mı?​

Bir motorun verimli şekilde çalışabilmesi için bazı parçalara ihtiyacı vardır. Bu parçalardan biri de hava filtresidir. Hava filtresi, dışarıdan motora gelen havanın temizlenerek motora iletilmesini sağlamaktadır. Hava bu filtreden geçmeden asla motora ulaşamaz.

Hava filtresi kaç binde bir değişir?​

Hava filtrenizi koşullarına bağlı olarak her 10.000 ila 30.0000 km. arasında değiştirmelisiniz . Aracınızı ara sıra kullanıyor olsanız bile, hava filtrenizi 2 yılda bir değiştirmeyi hedeflemelisiniz. Çünkü; hava filtreleri yaşla birlikte kırılgan hale gelir ve filtreleme yapamaz.
Hava filtresi yakıt tüketimini etkiler mi?
Arabaların temiz hava çekmesi için hava filtresinin değişmesi gerekiyor. Hava filtresini değiştirmek motorun ömrünü uzatır, kirlenmiş filtre nedeniyle yanma odasına yabancı partiküller gitmez ve arabanın yakıtı yüzde 7’ye kadar azalır.

Hava filtresinde yağ neden olur?​

PCV sistemi tıkanırsa, yağ buharları birikmeye başlar ve sonunda hava girişine doğru itilir. Bu da hava filtresi kutusunun ve hava filtresinin yağlanmasına sebep olur. Arızanın nedeni genellikle PCV valfidir.

Yağ banyolu hava filtresi nedir?​

Yağ banyolu tip hava filtresi: Yağ banyolu tip bir hava filtresinde filtre kabının alt tarafında yağ bulunur. Filtre elemanı yağ emdirilmiş metal yün tabakasından yapılmıştır. Büyük toz, kir, kum, vb. tanecikler yağ banyosu içine düşerler.
Hava filtresi olmadan motor çalışır mı?
Hava filtresi takılmadan kesinlikle motosiklet çalıştırılmamalıdır.

Karbüratörün hava aldığını nasıl anlarız?​

Araba rölantide çalışırken hava filtresini çıkar, hava girişini elinle kapat. Motor stop etmiyorsa karbüratör hava alıyor demektir.

Araba Motoru hava alırsa ne olur?​

o zaman fazla yakmasının sebebi olarak alınması gerekenden fazla hava alınıp, bu havanında sensörün üzerinden geçmediğinden ECU nun yakıt hava karışımını hesaplayamadığı ve dolayısı ile her koşulda fakir karışım yanması olabilir.
 
Geri
Üst