AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hatmi ciceginin kilosu ne kadar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hatmi çiçeğinin kilosu ne kadar?​

Kurutulmuş Hatmi Çiçeği 1 kg Fiyatı 79,00 TL.

Kaç çeşit hatmi çiçeği vardır?​

Alcea rosea türünden yüzlerce melez, kültivar, hibrit olarak çiçekleri son derece güzel, şık, göz alıcı olan gülhatmi çeşitleri geliştirmişler. Beyaz, kırmızı, pembe, sarı, turuncu, ebruli, açık – koyu tonlarda renklere sahip katmerli ve katmersiz çiçek açan yüzlerce hatmi çiçeği çeşitleri var.

Gülhatmi çayı ne işe yarar?​

Gülhatmi çayı ne işe yarar?
Kuru öksürüğe iyi gelir.

Hatmi çiçeği nedir ne işe yarar?​

Hatmi çiçeği nedir ne işe yarar?
Özellikle kış aylarında rastlanan ve halk arasında “kuru öksürük” olarak adlandırılan inatçı öksürüklerle mücadelede oldukça yararlı olduğu gözlemlenmiştir. Bu bitkinin bilinen diğer faydaları ise şunlardır; Hatmi çiçeği, gastrit, peptik ülser, gastroözofageal reflü gibi mide rahatslıklarına karşı etkili bir bitkidir.

Katmerli gülhatmi nasıl yetiştirilir?​

Çimlendirme saksıda yapılacaksa saksı toprağı % 30’u pomza ya da perlit içeren cocopeat ya da torf olmalıdır. Tohum ocakları arası 5-10 cm arası olmalıdır. Her tohum ocağına 2-3 tohum atılmalıdır. Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına ekilmelidir.

Hatmi çiçeğini kimler kullanamaz?​

Belli başlı bir zarar bulunmayan Hatmi çiçeği; her şeyde olduğu gibi aşırı tüketilmesi ile sorun oluşturabilir. Günlük olarak 2 bardağı geçmeyecek şekilde çayı içilebilir. Ama sürekli olması idrar söktürücü özelliği nedeniyle aşırı su kaybına neden yaratabilir. Hamile kadınlarda tüketilmemesi gereklidir.

Gülhatmi öksürüğe iyi gelir mi?​

Gülhatmi öksürüğe iyi gelir mi?
Hatmi çiçeği göğüs yumuşatıcı ve tahrişleri giderici etkiye sahiptir. Kökler idrar söktürücü, yumuşatıcı ve koruyucudur. Mide, barsak, ağız ve boğaz ülserlerinde, öksürükten ileri gelen solunum yolu tahrişlerin de kullanılır. Hatmi çiçeği kürü her gün düzenli olarak uygulanırsa 3-4 güne kadar etkisini gösterir.

Hatim çiçeği öksürüğe iyi gelir mi?​

Hatim çiçeği öksürüğe iyi gelir mi?
Hatmi çiçeğinin bilinen en önemli özelliği öksürüğü kesmeye yardımcı olmasıdır. Kış aylarında soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi sorunlara iyi gelir. Mide sorunu yaşayan kişiler tarafından tüketilebilir.

Hatmi çiçeği tohumu hangi ayda ekilir?​

Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir. Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 18-22 derecedir. Tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde bekletilmelidir.

Hatmi çiçeği tohumu nasıl kullanılır?​

Aslında klasik bitki çaylarından çok da farklı değil. Suyu güzelce kaynatıyor ve hemen ardından içine kurutulmuş hatmi çiçeklerini ilave ediyorsunuz. Bu şekilde 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içebiliyorsunuz.

Hatmi çiçeği nerede kullanılır?​

Hatmi çiçeği nerede kullanılır?
Hatmi çiçeği genellikle kurutularak kullanılıyor. Bütün aktarlarda kurutulmuş haliyle satılıyor. Bitki çaylarındaki demleme yöntemiyle çay olarak tüketebilirsiniz. Hatmi çiçeğinin kuru öksürüğü kesme, nezle, grip, soğuk algınlığına iyi gelme, hazımsızlık, gaz sancısını giderme gibi faydaları bulunuyor.
 
Hatmi çiçeğinin kilosu 79,00 TL'dir. Kurutulmuş Hatmi Çiçeği 1 kg olarak satılmaktadır.

Gülhatmi çiçeği türünden yüzlerce çeşit melez, kültivar ve hibrit olarak geliştirilmiş. Renkleri arasında beyaz, kırmızı, pembe, sarı, turuncu, ebruli ve açık-koyu tonlarda olan katmerli ve katmersiz çiçek açan yüzlerce hatmi çiçeği çeşidi bulunmaktadır.

Hatmi çiçeği özellikle kuru öksürüğe iyi gelir ve gastrit, peptik ülser, gastroözofageal reflü gibi mide rahatsızlıklarına karşı etkili bir bitkidir.

Katmerli gülhatmi yetiştirilirken çimlendirme saksıda yapılacaksa saksı toprağının %30'u pomza ya da perlit içeren cocopeat ya da torf olmalıdır. Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına ekilmelidir.

Hatmi çiçeği her şeyde olduğu gibi aşırı tüketildiğinde sorun oluşturabilir. Günlük olarak 2 bardağı geçmeyecek şekilde çayı içilebilir. Hamile kadınlar tüketmemelidir.

Gülhatmi öksürüğe iyi gelir ve göğüs yumuşatıcı, tahriş giderici özelliklere sahiptir. Hatmi çiçeği kürü düzenli olarak kullanıldığında öksürüğe etkili olabilir.

Hatmi çiçeğinin bilinen en önemli özelliği öksürüğü kesmeye yardımcı olmasıdır. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi sorunlara da iyi gelmektedir.

Hatmi çiçeği tohumları dış mekanda şubat, mart, nisan, mayıs aylarında uygun şartlar sağlandığında ekilebilir. İç mekanda ise kış aylarında da ekilebilir.

Hatmi çiçeği tohumları demlenmiş suya eklenerek çay şeklinde tüketilebilir. Demleme işleminden sonra süzülerek içilebilir.

Hatmi çiçeği genellikle kurutularak kullanılır ve bitki çayları, özellikle kuru öksürüğü kesme, nezle, grip, soğuk algınlığına iyi gelme gibi faydaları bulunmaktadır.
 
Geri
Üst