Hatmi cicegi tohumu ne zaman toplanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hatmi çiçeği tohumu ne zaman toplanır?​

Hatmi çiçeği tohumu ne zaman toplanır? Tohumlar bitki üzerinde olgunlaşıp kuruyunca toplanmalıdır. Hatmi çiçeğini bahçenize bir kez dikmeniz yeter, bundan sonra istemeseniz de her yıl dökülen tohumlarından kendiliğinden biter.

Gülhatmi nerelerde yetişir?​

Latince adı“Althaea officinalis” olan Hatmi Çiçeği ebegümecigiller familyasındandır. Tıbbi Hatmi olarak da bilinen Hatmi Çiçeği’nin anavatanı Batı Asya’dır. Zamanla Avrupa ve Doğu Asya’ya kadar yayılmıştır. Ülkemizde doğal olarak hemen her bölgede rahatlıkla yetişir.
Gül hatmi çiçeği ne zaman ekilir?
Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir. Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 18-22 derecedir. Tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde bekletilmelidir.

Hatmi çiçeği tohumu nasıl olur?​

Hatmi Çiçeği Tohumu Nasıl Olur? Hatmi çiçeği doğada kendiliğinden yetişen yabani bir bitki türü olma özelliği taşımaktadır. Bu sebeple bir süre boyunca açık kalan çiçeklerin kurumaya başlamalarıyla birlikte kapsüller oluşur ve bu kapsüllerin içerisinde tohumlar oluşur.

Ağaç hatmi çiçeği nasıl çoğaltılır?​

Tohum veren Hatmi ağacının tohumlarının çoğaltılması oldukça kolay ve basittir. Kış üşümesini geçiren tohumlarda genellikle çimlenme problemi yaşanmaz. Bu nedenle tohumların sonbahar sonundan itibaren ekilmesi gerekir. En geç kış sonunda don riski geçmeden önce ekebilirsiniz.
Hatmi ağacı ne zaman çiçek açar?
Kışın yapraklarını döker. İlkbaharda yeniden yapraklandıktan sonra çiçek açması biraz gecikir. Yaza doğru ya da yaz başında, bazen de temmuz ayında çiçeklenirler. Sonbaharda ısı elverişsiz derecelere düşene kadar devamlı çiçek açar dururlar.
Hatmi çiçeği tohumlarının ekiminde tohum ocağı oluşturulmalıdır. Oluşturulan her bir tohum ocağına 2-3 tane tohum atılması gerekir. Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına gömülmelidir. Hatmi çiçeği tohumları 21-28 günlük sürenin sonunda çimlenir.
Hatmi Ağacı Ne Zaman Dikilir? Tohum veren Hatmi ağacının tohumlarının çoğaltılması oldukça kolay ve basittir. Kış üşümesini geçiren tohumlarda genellikle çimlenme problemi yaşanmaz. Bu nedenle tohumların sonbahar sonundan itibaren ekilmesi gerekir.
Hatmi çiçeği tohumu nasıl kullanılır?
Aslında klasik bitki çaylarından çok da farklı değil. Suyu güzelce kaynatıyor ve hemen ardından içine kurutulmuş hatmi çiçeklerini ilave ediyorsunuz. Bu şekilde 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içebiliyorsunuz.

Hatmi çiçeği tohumu ne işe yarar?​

Özellikle kış aylarında rastlanan ve halk arasında “kuru öksürük” olarak adlandırılan inatçı öksürüklerle mücadelede oldukça yararlı olduğu gözlemlenmiştir. Bu bitkinin bilinen diğer faydaları ise şunlardır; Hatmi çiçeği, gastrit, peptik ülser, gastroözofageal reflü gibi mide rahatslıklarına karşı etkili bir bitkidir.

Ağaç Hatmi tohumu nasıl ekilir?​

1- Tohum veren ağaç hatmilerin tohum ile çoğaltılması kolay ve basittir. Kış üşümesi geçiren tohumlarda genellikle çimlenmeme problemi yaşanmaz. Bundan dolayı ağaç hatmi tohumlarını sonbahar sonundan itibaren ekmelisiniz. En geç kış sonunda, don olayı riskleri geçmeden önce ekebilirsiniz.
Hatmi çiçeği nasıl Çimlendirilir?

Hatmi çiçeği ağacı nasıl yetiştirilir?​

Hatmi Ağacı Nasıl Yetiştirilir ve Budanır? Hatmi ağacı, güneşli yerleri sever ve ene az yarım gün boyunca direkt olarak güneş alması gerekir. Bu ağaç, bahçelerin en rüzgarlı ve açıklık bölgelerine ekilmelidir.
 
Geri
Üst