Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hatmi cicegi cilt icin nasil kullanilir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hatmi çiçeği cilt için nasıl kullanılır?​

Mucizevi hatmi çiçeğini çay olarak tüketmenin yanı sıra, çiçeğin yapraklarının bir miktar su ile beraber lapa haline getirerek vücudunuzdaki sivilce, yara ve lekelerin üzerine kullanarak iyileştirici ve onarıcı etkisini gözle görebilirsiniz. Olumlu sonuç almanız için bu işlemi düzenli olarak tekrarlamanız yeterli.

Hatmi çiçeği çayı nasil yapılır ibrahim saraçoğlu?​

Kaynamış bir bardak sıcak sütün içerisine bir tutam (4-5 gram) hatmiden ilave edilir ve karıştırılır. Birkaç dakika bekledikten sonra yudum yudum içilir. Günde iki kez tekrarlanabilir. Bu doğal bitki önerdiğim hemen hemen herkes çok memnun kaldıklarını bildirdiler.

Hatmi çiçeği nerede kullanılır?​

Hatmi çiçeği nerede kullanılır?
Hatmi çiçeği genellikle kurutularak kullanılıyor. Bütün aktarlarda kurutulmuş haliyle satılıyor. Bitki çaylarındaki demleme yöntemiyle çay olarak tüketebilirsiniz. Hatmi çiçeğinin kuru öksürüğü kesme, nezle, grip, soğuk algınlığına iyi gelme, hazımsızlık, gaz sancısını giderme gibi faydaları bulunuyor.

Gül hatmi nasıl yapılır?​

Gül hatmi nasıl yapılır?
İşte gülhatmi çayı tarifi:
- 1 su bardağı suyu kaynatın.
- Üzerine bir tutam gülhatmi çiçeği ekleyin. (kurutulmuş)
- 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.
- Daha sonra bal ya da şekerle aromasını ayarlayabilir dileyen sade şekilde de tüketebilir.
- İsteyen soğuk ya da ılık bir şekilde tüketim sağlayabilirler.

Hatmi çiçeği nasıl içilir?​

Yarım bardaktan biraz fazla kaynar suyun içine 5-6 adet kuru hatmi çiçeklerini ekleyip; 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içiniz. Prof.Dr İbrahin Saraçoğlu ‘nun tavsiye ettiği hatmi çiçeği kürünü (süt ile yapılan); özellikle geçmeyen kuru öksürük için kullanabilirsiniz.

Hatmi çiçeği yaş kullanılır mı?​

7 yaşından itibaren çocuklarınıza hatmi çiçeği çayı içirebilirsiniz. Hatmi çiçeğinin, çocuklardaki alerjik astım ve bronşit gibi hastalıklarında tedavi edici özelliği vardır.

Hatmi çiçeği cilt için oldukça faydalı bir bitkidir. Hatmi çiçeğini cilt bakımında kullanmanın en yaygın yöntemlerinden biri, hatmi çiçeğinin yapraklarını bir miktar su ile beraber ezerek lapa haline getirip, vücuttaki sivilce, yara ve lekelerin üzerine uygulamaktır. Bu uygulama sayesinde hatmi çiçeğinin iyileştirici etkilerini ciltte gözlemleyebilirsiniz. Düzenli olarak bu işlemi tekrarlamak, olumlu sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıca, hatmi çiçeği çayını cilt bakımında da kullanabilirsiniz. Kaynamış bir bardak sıcak sütün içerisine bir tutam hatmi ekleyip karıştırdıktan sonra birkaç dakika bekleyip yudum yudum içebilirsiniz. Bu yöntem de cilt sağlığı için faydalı olabilir.

Hatmi çiçeği genellikle kurutularak kullanılır ve aktarlarda kurutulmuş haliyle satılmaktadır. Kurutulmuş hatmi çiçeğini bitki çayları gibi demleyerek tüketebilirsiniz. Hatmi çiçeği, kuru öksürüğü kesme, nezle, grip, soğuk algınlığına iyi gelme, hazımsızlık ve gaz sancısını giderme gibi çeşitli faydaları bulunmaktadır.

Gül hatmi çayı da benzer şekilde hazırlanabilir. Bir su bardağı kaynar suya kurutulmuş gülhatmi çiçeği ekleyerek demleyip, isteğe göre bal veya şeker ekleyerek tüketebilirsiniz.

Bu bilgiler ışığında, hatmi çiçeğini cilt bakımında kullanmak için yapraklarını lapaya dönüştürüp uygulayabilir veya çay şeklinde tüketebilirsiniz. Ayrıca hatmi çiçeği çocuklar üzerinde de kullanılabilir; 7 yaşından itibaren çocuklara içirilebilir ve özellikle alerjik astım ve bronşit gibi hastalıklara karşı tedavi edici özellikler gösterebilir.

Geri