- Konu Yazar
Hatmi çiçeği cilt için nasıl kullanılır?
Mucizevi hatmi çiçeğini çay olarak tüketmenin yanı sıra, çiçeğin yapraklarının bir miktar su ile beraber lapa haline getirerek vücudunuzdaki sivilce, yara ve lekelerin üzerine kullanarak iyileştirici ve onarıcı etkisini gözle görebilirsiniz. Olumlu sonuç almanız için bu işlemi düzenli olarak tekrarlamanız yeterli.Hatmi çiçeği çayı nasil yapılır ibrahim saraçoğlu?
Kaynamış bir bardak sıcak sütün içerisine bir tutam (4-5 gram) hatmiden ilave edilir ve karıştırılır. Birkaç dakika bekledikten sonra yudum yudum içilir. Günde iki kez tekrarlanabilir. Bu doğal bitki önerdiğim hemen hemen herkes çok memnun kaldıklarını bildirdiler.Hatmi çiçeği nerede kullanılır?
Hatmi çiçeği nerede kullanılır?Hatmi çiçeği genellikle kurutularak kullanılıyor. Bütün aktarlarda kurutulmuş haliyle satılıyor. Bitki çaylarındaki demleme yöntemiyle çay olarak tüketebilirsiniz. Hatmi çiçeğinin kuru öksürüğü kesme, nezle, grip, soğuk algınlığına iyi gelme, hazımsızlık, gaz sancısını giderme gibi faydaları bulunuyor.
Gül hatmi nasıl yapılır?
Gül hatmi nasıl yapılır?İşte gülhatmi çayı tarifi:
- 1 su bardağı suyu kaynatın.
- Üzerine bir tutam gülhatmi çiçeği ekleyin. (kurutulmuş)
- 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.
- Daha sonra bal ya da şekerle aromasını ayarlayabilir dileyen sade şekilde de tüketebilir.
- İsteyen soğuk ya da ılık bir şekilde tüketim sağlayabilirler.