Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hatmi cicegi astima iyi geliyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hatmi çiçeği astıma iyi geliyor mu?​

Hatmi çiçeğinin, çocuklardaki alerjik astım ve bronşit gibi hastalıklarında tedavi edici özelliği vardır. Hatmi çiçeği rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu yüzden uykusuzluk problemlerini önler. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olan bakterilere karşı savaşır.

Hatmi çiçeği öksürüğü keser mi?​

Hatmi çiçeği göğüs yumuşatıcı ve tahrişleri giderici etkiye sahiptir. Kökler idrar söktürücü, yumuşatıcı ve koruyucudur. Mide, barsak, ağız ve boğaz ülserlerinde, öksürükten ileri gelen solunum yolu tahrişlerin de kullanılır. Hatmi çiçeği kürü her gün düzenli olarak uygulanırsa 3-4 güne kadar etkisini gösterir.

Hatmi çiçeği nefes darlığına iyi gelir mi?​

Hatmi çiçeği nefes darlığına iyi gelir mi?
DHA’ya açıklamalarda bulunan Sur ilçesinde aktarlık yapan Süleyman Onur, hatmi çiçeğinin pek çok hastalığa şifa kaynağı olduğunu belirterek, hatmi çiçeğinin faydalarını şu şekilde anlattı: “Özellikle bronşit, öksürük, nefes darlığı gibi hastalıklara çok iyi geldiğini, yıllardır insanlara şifa verdiğini biliyoruz.

Hatmi kökü nasıl kullanılır?​

Hatmi kökü nasıl kullanılır?
Aslında klasik bitki çaylarından çok da farklı değil. Suyu güzelce kaynatıyor ve hemen ardından içine kurutulmuş hatmi çiçeklerini ilave ediyorsunuz. Bu şekilde 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içebiliyorsunuz.

Öksürük için hatmi çayı nasıl yapılır?​

Hem yapılışı kolay hem de kronik öksürüğe karşı birebir. Kaynamış bir bardak sıcak sütün içerisine bir tutam yani 4-5 gram kadar hatmi çiçeği ilave edip, karıştırın. Birkaç dakika beklettikten sonra yudum yudum içebilirsiniz. Bu çayı günde iki defa tüketebilirsiniz.

Hangi çiçek öksürüğe iyi gelir?​

Hatmi çiçeği halk arasında “kuru öksürük” olarak tabir edilen ve bir türlü bitmek bilmeyen o öksürüğe çare olmasıyla biliniyor. Aynı zamanda grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Hatmi çiçeği çayı nasıl yapılır?​

Hatmi çiçeği çayı nasıl yapılır?
Hatmi çiçeği çayı nasıl demleniyor? Aslında klasik bitki çaylarından çok da farklı değil. Yarım bardaktan biraz fazla kaynar suyun içine 5-6 adet kuru hatmi çiçeklerini ekleyip; 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içiniz.

Hatmi çiçeği kurusu neye iyi gelir?​

Hatmi çiçeği kurusu neye iyi gelir?
 
Hatmi çiçeğinin astım, bronşit, öksürük, nefes darlığı gibi solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Bu çiçeğin rahatlatıcı, sakinleştirici ve göğüs yumuşatıcı etkileri bulunmaktadır. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olan bakterilere karşı da savaşır. Ayrıca hatmi kökünün idrar söktürücü, yumuşatıcı ve koruyucu özellikleri bulunmaktadır.
Öksürük için hatmi çiçeği çayı yapmak oldukça kolaydır. Kaynamış bir bardak sıcak sütün içine bir tutam yani 4-5 gram kadar hatmi çiçeği eklenip karıştırılır ve birkaç dakika bekletildikten sonra yudum yudum içilir. Bu çay günde iki defa tüketilebilir.
Hatmi çiçeği halk arasında "kuru öksürük" olarak tabir edilen öksürüklere iyi gelmesiyle bilinir ve grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Hatmi çiçeği çayı ise klasik bitki çayları gibi hazırlanır. Yarım bardaktan biraz fazla kaynar suyun içine 5-6 adet kuru hatmi çiçeği eklenir, 10 dakika kadar bekletildikten sonra süzülerek tüketilebilir.
Hatmi çiçeği kurusu genellikle çay yapımında kullanılmaktadır ve öksürük, bronşit gibi solunum yolu problemlerine iyi gelebilir. Hatmi çiçeği kurusundan çay demleyerek bu faydalardan yararlanabilirsiniz.
 
Geri
Üst