- Konu Yazar
Hatmi çiçeği astıma iyi geliyor mu?
Hatmi çiçeğinin, çocuklardaki alerjik astım ve bronşit gibi hastalıklarında tedavi edici özelliği vardır. Hatmi çiçeği rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu yüzden uykusuzluk problemlerini önler. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olan bakterilere karşı savaşır.Hatmi çiçeği öksürüğü keser mi?
Hatmi çiçeği göğüs yumuşatıcı ve tahrişleri giderici etkiye sahiptir. Kökler idrar söktürücü, yumuşatıcı ve koruyucudur. Mide, barsak, ağız ve boğaz ülserlerinde, öksürükten ileri gelen solunum yolu tahrişlerin de kullanılır. Hatmi çiçeği kürü her gün düzenli olarak uygulanırsa 3-4 güne kadar etkisini gösterir.Hatmi çiçeği nefes darlığına iyi gelir mi?
Hatmi çiçeği nefes darlığına iyi gelir mi?DHA’ya açıklamalarda bulunan Sur ilçesinde aktarlık yapan Süleyman Onur, hatmi çiçeğinin pek çok hastalığa şifa kaynağı olduğunu belirterek, hatmi çiçeğinin faydalarını şu şekilde anlattı: “Özellikle bronşit, öksürük, nefes darlığı gibi hastalıklara çok iyi geldiğini, yıllardır insanlara şifa verdiğini biliyoruz.
Hatmi kökü nasıl kullanılır?
Hatmi kökü nasıl kullanılır?Aslında klasik bitki çaylarından çok da farklı değil. Suyu güzelce kaynatıyor ve hemen ardından içine kurutulmuş hatmi çiçeklerini ilave ediyorsunuz. Bu şekilde 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içebiliyorsunuz.
Öksürük için hatmi çayı nasıl yapılır?
Hem yapılışı kolay hem de kronik öksürüğe karşı birebir. Kaynamış bir bardak sıcak sütün içerisine bir tutam yani 4-5 gram kadar hatmi çiçeği ilave edip, karıştırın. Birkaç dakika beklettikten sonra yudum yudum içebilirsiniz. Bu çayı günde iki defa tüketebilirsiniz.Hangi çiçek öksürüğe iyi gelir?
Hatmi çiçeği halk arasında “kuru öksürük” olarak tabir edilen ve bir türlü bitmek bilmeyen o öksürüğe çare olmasıyla biliniyor. Aynı zamanda grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırıyor.Hatmi çiçeği çayı nasıl yapılır?
Hatmi çiçeği çayı nasıl yapılır?Hatmi çiçeği çayı nasıl demleniyor? Aslında klasik bitki çaylarından çok da farklı değil. Yarım bardaktan biraz fazla kaynar suyun içine 5-6 adet kuru hatmi çiçeklerini ekleyip; 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içiniz.