AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hatim duasina nasil baslanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hatim duasına nasıl başlanır?​

İhlas suresinden sonra Felak suresi okunur ve ardından tekbir getirilir. Felak suresinden sonra Nas suresi okunur ve ardından tekbir getirilir. En son Fatiha suresi ve Bakara’nın ilk sayfası okunarak Hatim duası edilmeye başlanır. Hatim duası bittikten sonra tekrar Fatiha suresi okunur.
Mukabeleye başlamadan önce hangi dua okunur?
Hadislerde, Fıkıh kitaplarında Kuran’a başlama duası olarak bir dua olmasa da büyük dua kitabı olan Mecmûatu’l-Ahzab’ta böyle bir dua bulunmaktadır. “Allahümme bil hakkı enzeltehü ve bil hakkı nezel. Allahümme azzim ragbetî fîhi vec’alhu nûran libasarî. Ve şifâen lisadrî.
Mukabele gözle takip edilir mi?
Televizyon veya cd’den okunan bir mukabeleyi takip etmek veya dinlemek sevaptır. Ancak bu durumda kişi okunan mukabeleyi sadece dinlemekle yetinirse hatim sevabı alır. Hatim yapmış olmak için Kur’an’ın bizzat tilavet edilmesi/okunması gerekir. Hatim Duası Nedir?

Hatim bağışlama duası nasıl yapılır?​

Gereken Allah rızası için namaz kılıp, ardından hatim duası okuyarak yaparsınız. Gerekse de Kur’an-ı Kerim’İ aktardıktan sonra kıbleye doğrularak hatim duası yaparsınız. Namaz kıldığınız vakit, bittikten sonra hatim duası secdeden kalkmadan okunmalıdır.
Okunan hatim kaç kişiye bağışlanır Diyanet?
Hatim başkası adına yapılamaz, herkes kendi adına hatim yapabilir. Ancak yapılan hatmin hediye edilmesinde ise bir kişi kısıtlaması bulunmamaktadır.
Ramazanda hatim yapmak için önceden başlanır mı?
Makedonya gibi bazı Balkan ülkelerinde mukabeleye üç aylar girince başlanmakta, recep, şâban ve ramazan aylarında hatim indirilmektedir. Eski İstanbul ramazanlarında camilerde mukabele okumaya ramazandan on beş gün önce başlanır, hatim duası Kadir gecesi öncesi ikindi namazında yapılırdı.
Mukabele takip etmek isteyenler Mukabele’nin tüm cüzlerini izle7.com’da izleyebilir, dinleyebilir ve takip edebilirler. Kabe İmamı ve aynı zamanda matematik profesörü de olan dünyaca ünlü imam Mahir El Muaykili (Mahir Al Mu’ayqali)’nin seslendirdiği Mukabele Ramazan ayı boyunca her gün saat 05:15’te Kanal 7’de.
Adetliyken kuran dinleyerek hatim olur mu?
Adetli kadınlar Kur’anı Kerim’i okuyamazlar ancak regli olan kadınların mukabele, kuran dinlemelerinde mahsur yoktur.
Bir hatim kac kişiye verilir?

Hatim sevabı nasıl bağışlanır?​

Bazı kimseler hatim yaptıktan sonra yapılan hatmi bir başkasına da hediye edebilmektedir. Örneğin hatim etmiş bir kişi okuduğu hatmi bir başkasına dil ile ve kalp ile verdiğini beyan eder ise o hatim sevabını diğer kişi de alabilmektedir.

Geri