AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hatayın iklimi

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Hatay'ın iklimi,hatayın iklim özellikleri,hatayın iklim özellikleri ve yeryüzü şekilleri
Hatayın İklim ve Tümör
Hatay ilinde Akdeniz iklimi hüküm sürer Yazlar sıcak ve verimsiz; kışlar ılık ve yağışlı geçer Senede fakat bir kaç gün kar yağar Sıcaklık, 6,3°C ile +43°C aralarında seyreder Dağların yüksek noktalarında sıcaklık, ovalara nazaran daha düşüktür Yıllık yağış miktarı 8771174 mm ’dir
Kıyı ovaları ile Amik Ovasında her çeşitlilik bitki yetişir Arâzinin % 44 ’ü ekilidikili alanlar,% 38 ’i orman ve makilerle, % 14 ’ü çayır ve mer ’alarla kaplıdır Tarıma elverişli olmayan kısmı % 4 ’dür Dağların 800 m yüksekliğe dek olan kısmı makilerle, 8001200 m arası meşe odunu, kayın, ardıç, kızılcık, kavak ve çınar ağaçları ile kaplıdır 1200 m yukarısında karaçam, kızılçam ve sedir ağaçları bulunur *
 
Hatay'ın iklimi genel olarak Akdeniz iklimi olarak tanımlanır. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Sıcaklık genellikle 6,3°C ile +43°C arasında değişir. Dağlık bölgelerde sıcaklık, ovalara göre daha düşük olabilir. Hatay'da yıllık yağış miktarı 877-1174 mm arasında değişir.

Kıyı ovaları ve Amik Ovası gibi alanlarda çeşitli bitkiler yetişir. Toprakların %44'ü tarım alanları, %38'i orman ve makilerle, %14'ü ise çayır ve meralarla kaplıdır. Tarıma elverişli olmayan alanların oranı ise %4'tür. Dağlık bölgelerin 800 metreye kadar olan kısımları makilerle kaplıdır. 800-1200 metre arası ise meşe, kayın, ardıç, kızılcık, kavak ve çınar ağaçları bulunur. 1200 metre ve üzerinde ise karaçam, kızılçam ve sedir gibi ağaçlar yetişir.

Ayrıca, tümör ile ilgili bir kısım belirtide bulunmuşsunuz ancak tümör konusu sadece iklim ve yeryüzü şekilleriyle ilişkili değildir. Tümörler genellikle sağlık alanına girer ve genetik, çevresel ve beslenme gibi çeşitli faktörlerle ilişkilendirilir. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için bir sağlık uzmanından destek almanız önemlidir.
 
Geri
Üst