AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hatay Usulü Sürkü Peyniri

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Hatay Yolu Sürkü Peyniri Tanımı İçin Malzemeler
2kg kadar lor peyniri
Baharatları ağız tadınıza nazaran ölçülerde ekleyin
Pul biber 7 yemek kaşığı kadar
Karabiber 2 yemek kaşığı kadar
Kimyon 1 yemek kaşığı kadar
Tarçın yarım yemek kaşığı kadar
Kuru kekik 1 avuç kadar
Tuz
Rengini kırmızı istiyorsanız biber salçasıda ekleyebilirsiniz 2 yemek kaşığı kadar

Hatay Yöntemi Sürkü Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lor peyniri yoğurma sınisine alıyoruz. Baharatların yarısını ekliyoruz. Güzelce yoğuruyoruz.
Tadına baka baka baharatları devam ekliyoruz. Güzelce yoğuruyoruz, taki lor kıvam alıp hamurlaşana kadar.
Tekrar tadıyoruz. Eksik varsa ekliyoruz ve tekrar yoğuruyoruz.
En son elimizle form veriyoruz ve peçetelerin üstünde kurutuyoruz.
Sürküyü taze seviyorsanız direk buzluğa atmanızı öneriyorum.
Ben zeytin yağına yatırıyorum ve kavanozda bekletip o biçim olgunlaştırıyorum. Kesinlikle zeytin yağı sürküleri geçmesi gerekiyorki küflenmesin.
Eski kuşaklar gazeteye sarıp küflenmeseni sağlıyordu. O küfü sıyırıp o form tüketiyorlardı. Hala bu biçim tüketenler var. Küfünü düzgünce sıyırdıktan sonra tadı hakikaten mükemmel oluyor. Çocuklarım için o form tüketmiyoruz. Zeytin yağına yatırmanızı tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
Not: Ben yoğurt kaynatarak lor peynir elde ettim. Yoğurdu kaynattım tülbentle süzdüm, 1 gece yük koyup kuruttum.

Hatay Yordamı Sürkü Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst