AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hatay Usulü Patatesli Köfte

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Hatay Metodu Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;
2 su bardağı köftelik bulgur
2-3 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
İnce kıyılmış maydanoz (köfte üzeri için)
Yarım çay bardağı zeytinyağı (köfte üzeri için)
1 kaşık biber salçası (köfte üzeri için)
4 adet kaynamış patates
Yanına ek olarak;
Tercihen kuşbaşı yahut kıyma (kavrulmuş)

Hatay Metodu Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk adım olarak köftesi için : patatesleri kabuklu ve tüm olarak haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra soğuması için bekletiyoruz.
Köfteyi yoğuracağımız çiğ köfte yoğurma tepsisine bulguru koyuyoruz.
Üzerine bir bardak kadar sıcak su ekleyip yumuşamasını bekliyoruz beş dk kadar.
Biber salçasını, kimyonu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Köftemiz yeterlice kıvama geldikten sonra bulgur taneleri birbirini tutmaya başlayınca haşlayıp soğuttuğumuz patateslerin kabuklarını soyup güzelce eziyoruz.
Topaklaşması bitip püre haline geldikten sonra patatesleri köftenin içerisine katıp yeterlice karışana kadar yoğuruyoruz.
En son elimizi zeytinyağıyla yağlayıp köfteyi sıkıyoruz, ya da avucumuzla oval biçim alana kadar yuvarlayarak da hal verebilirsiniz.
Kıyma yahut kuşbaşı etimizi baharatlayıp kavurduktan sonra köftenin yanına birlikte servis yapıyoruz.
Üzerine ince ince doğradığımız maydanoz, zeytinyağı ve biber salçası karışımını sürüyoruz. (1 kaşık biber salçasını ince kıyılmış maydanoz ve zeytinyağı ile düzgünce karıştırıp üzerini süsleyebilirsiniz) Afiyet olsun.
Hatay Yolu Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst