AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hatay Usulü Künefe

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Hatay Usulü Künefe Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tel kadayıf
350 gram tuzsuz peynir
350 gram tereyağı
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Hatay Usulü Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetimizi hazırlayalım ki şerbetimiz ilişin.
Daha sonra küçük küçük didiklenmiş olan tel kadayıfımızı eritilmiş tereyağı ile iyice harmanlayıp, ikiye bölelim. Yarısını tepsinin ortasına iyice yerleştirip, üzerine bastıralım elimizle, daha sonra üzerine ufalanmış peynirimizi yerleştirelim
Arta kalan ikinci yarımımızıda peynirlerin üzerine yerleştirip tekrar iyice elimizle bastıralım.
Tepsimizi ocağın üzerine alıp, kısık ateşte çevire çevire iyice her tarafı pişene kadar pişirelim. Dikkat edelim ama yakmayalım, kısık ateşte kenarından anlaşılır zaten pembeleştiği zaman hemen tepsimizi çevirmemiz lazım.
Her tarafın pişirdikten sonra, aynı ölçüde bir başka tepsi ile ters çevirip diğer tarafını yavaşça tekrar tepsiye yerleştirelim ve aynı yöntemle yani kısık ateşte çevire çevire tekrar pişirelim.
Eğer bu şekilde uğraşmak istemezseniz borcam ya da fırın tepsisine basıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında da pişirebilirsiniz.
Pişen künefemizi önce bıçakla keselim, daha sonra üzerine ılımış şerbetimizi her tarafına gelecek şekilde dökelim ve sıcak sıcak servis edelim.
Hatay Usulü Künefe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst