SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Hatay Yöntemi Kısır Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı sıcak su
1 orta uzunluk soğan
Su bardağına yakın zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Nar ekşisi
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet taze nane
1/2 (yarım) demet taze soğan
1 adet limon
Hatay Yordamı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur geniş bir kaba konulup, üzerine sıcak su ekleni,p karıştırılıp, 5 dk bekletilir.
Diğer tarafta zeytinyağda soğanlar sotelenir. Yeşillikler doğranır.
Dinlenen bulgura salça ,baharatlar eklenip içine bir limon kabuğu ile doğranır. Yeterlice yoğrulur.
Kabuğun içindeki posalı kısmın bulgura geçmesi sağlanır.
Daha sonra kabuklar çıkarılıp soğanlı yağ, maydanoz, nar ekşisi eklenir.
Biraz karıştırıp, yeşillikleri eklenip son bir kere çok az yoğurulur. İsteğe bağlı en son ceviz ve nar eklenir. Turp ve marul ile servis edilir.
Hatay Metodu Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı sıcak su
1 orta uzunluk soğan
Su bardağına yakın zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Nar ekşisi
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet taze nane
1/2 (yarım) demet taze soğan
1 adet limon
Hatay Yordamı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur geniş bir kaba konulup, üzerine sıcak su ekleni,p karıştırılıp, 5 dk bekletilir.
Diğer tarafta zeytinyağda soğanlar sotelenir. Yeşillikler doğranır.
Dinlenen bulgura salça ,baharatlar eklenip içine bir limon kabuğu ile doğranır. Yeterlice yoğrulur.
Kabuğun içindeki posalı kısmın bulgura geçmesi sağlanır.
Daha sonra kabuklar çıkarılıp soğanlı yağ, maydanoz, nar ekşisi eklenir.
Biraz karıştırıp, yeşillikleri eklenip son bir kere çok az yoğurulur. İsteğe bağlı en son ceviz ve nar eklenir. Turp ve marul ile servis edilir.
Hatay Metodu Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı