Hatay Yordamı Kaytaz Böreği Tanımı İçin Gereçler
1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3,5 su bardağı un
Açmak İçin
Tereyağı
Üst Harcı İçin
250g kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Hatay Adabı Kaytaz Böreği Tanımı Yapılışı
Hamuru için kuru maya ılık suyla düzgünce karıştırılır.
Tuz ve şeker eklenerek çözündürülür.
Azar azar un ek edilerek yoğrulur, ele yapışmayan hamur elde edilir.
Sarılarak yaklaşık 35dk dinlendirilir.
Hamur mayalanırken üst harcı hazırlanır.
Soğan ince ince doğranır uygunca ovulur suyu sıkılır.
Kıyma, nar ekşisi ve baharatlar da ek edilerek düzgünce yoğrulur.
Mayalanan hamur 9 bezeye ayrılır.
Her beze tereyağıyla açılır (Ben oklava kullanmadan elimle açtım)
Açılan hamurun bir kenarından tutulup yuvarlanır.
Yuvarlanan hamurun ortasına biraz bastırılarak üstüne kıymalı harçtan konulur.
180 derece fırında yaklaşık 30dk altı üstü kızarana kadar pişirilir afiyet olsun
1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3,5 su bardağı un
Açmak İçin
Tereyağı
Üst Harcı İçin
250g kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Hatay Adabı Kaytaz Böreği Tanımı Yapılışı
Hamuru için kuru maya ılık suyla düzgünce karıştırılır.
Tuz ve şeker eklenerek çözündürülür.
Azar azar un ek edilerek yoğrulur, ele yapışmayan hamur elde edilir.
Sarılarak yaklaşık 35dk dinlendirilir.
Hamur mayalanırken üst harcı hazırlanır.
Soğan ince ince doğranır uygunca ovulur suyu sıkılır.
Kıyma, nar ekşisi ve baharatlar da ek edilerek düzgünce yoğrulur.
Mayalanan hamur 9 bezeye ayrılır.
Her beze tereyağıyla açılır (Ben oklava kullanmadan elimle açtım)
Açılan hamurun bir kenarından tutulup yuvarlanır.
Yuvarlanan hamurun ortasına biraz bastırılarak üstüne kıymalı harçtan konulur.
180 derece fırında yaklaşık 30dk altı üstü kızarana kadar pişirilir afiyet olsun