Hastanin kisisel bakim oncesi kimlik dogrulamasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
141.903
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hastanın kişisel bakım öncesi kimlik doğrulaması nasıl yapılır?​

kimlik numarası, hasta adı- soyadı, doğum tarihi (gün-ay-yıl), doğum yeri, tabibin adı soyadı bulunur. * Hasta kimlik doğrulamada ise hasta adı ve soyadına ek olarak T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ya da protokol numarasından biri kullanılır. * Hasta yatışlarında dört ayrı renkte kol bandı kullanılır.

Hasta kimlik doğrulama nasıl yapılır?​

Doğru hasta: İlaç uygulamadan önce mutlaka hasta kimlik doğrulaması yapılır. Hastanın kimlik bilgileri kontrolü; hasta ile işbirliği içinde hastaya ad-soyad ve doğum tarihi sorularak kol bandı üzerinden ad-soyad ve protokol numarası kontrol edilerek yapılır.
Yatışı yapılan hastaya hangi renk bileklik takılır?
4.2.2.Yatışı yapılan her hasta için beyaz renkli kol bandı servis hemşiresi\acilde çalışan sağlık personeli tarafından takılır. Eğer hastanın alerjik bir durumu söz konusu ise kırmızı renkli kol bandı servis hemşiresi\acildeçalışan sağlık personeli tarafından takılır ya da değiştirilir.

Kaç çeşit hasta bilekliği vardır?​

Hasta yatışlarında dört ayrı renkte kimlik bilekliği kullanılır Renkli bileklik uygulamasında; • Normal hastalar için BEYAZ renkli kimlik bilekliği • Alerjik hastalar için KIRMIZI renkli kimlik bilekliği • Doğum sonrasında erkek bebeklere MAVİ renkli kimlik bilekliği • Doğum sonrasında kız bebeklere PEMBE renkli kimlik …

Kimlik doğrulama belirteçleri nelerdir?​

4.2. Kimlik Belirteci: Hastanın adı – soyadı, doğum tarihi ve hasta ID numarasını içeren üç ayrı belirteçtir.
Sağlık kurumuna kimliksiz başvuran kişi için hangisi kimlik doğrulama yöntemi?
Sağlık kuruluşları başvuru aşamasında, acil hallerde ise acil halin sona ermesinden sonra, “nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı, pasaport veya Kurum sağlık kartı belgelerinden biri ile kimlik tespiti ve biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulaması yapılacaktır.
Müşahedeye alınan hastalarda beyaz renkli kimlik bilekliği kullanılır, alerjisi olan hastalarda, kırmızı renkli kimlik bilekliği ile değiştirilir.
İpli şans bileklikleri arasından sarı renkli olanı tercih etmenizin hayatınızdaki bereketin ve kazancın artmasına sebep olacağına inanılıyor. Taktığınız şans bilekliği mavi veya lacivert ise en zor zamanlarda bile umudunuzu asla kaybetmemeniz gerektiğini size hatırlatıyor.
 
Geri
Üst