Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hastanenin temel ozellikleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Hastanenin temel özellikleri nelerdir?​

Hastanelerin en önemli özellikleri arasında, hastalara sağlanacak tedavi hizmetinin türünü, kalitesini ve niteliğini değerlendirme ve de belirleme durumunda olamamalarıdır. Bu özellik oldukça önemli olup, başlı başına diğer pek çok organizasyondan ayıran en temel özelliktir.

Hastanenin fonksiyonları nelerdir?​

Hastanenin fonksiyonları nelerdir?
Hastanelerin temel fonksiyonları; tıbbi fonksiyon, eğitim fonksiyonu ve araştırma geliştirme fonksiyonudur. Üç temel fonksiyon dışında sosyal hizmet fonksiyonu, otelcilik fonksiyonu, yönetim fonksiyonu, mali fonksiyon, teknik fonksiyon gibi diğer fonksiyonları da bulunmaktadır.

Bir hastanenin girdileri nelerdir?​

Sistem yaklaşımını ele aldığımızda, hastanenin girdileri hastalar, insan gücü, malzeme, fiziksel ve parasal kaynaklardır. hizmet-içi eğitimi, öğrencilerin klinik eğitimleri, araştırma-geliştirme faaliyetleri ile toplumun sağlık seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunmadır.

A grubu hastane ne demek?​

A grubu hastane ne demek?
Bakanlıkça ilgili mevzuatına göre en az beş branşta eğitim yetkisi verilmiş ve buna göre eğitim kadroları tamamlanmış, üçüncü basamak tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin verildiği, eğitim araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü ve aynı zamanda uzman ve yan dal uzman tabiplerinin yetiştirildiği genel dal yataklı tedavi …

Sağlık kurumunun işlevleri nelerdir?​

Hasta ve yaralıların, hastalıktan şüphe edenlerin ve sağlık durumlarını kontrol ettirmek isteyenlerin ayaktan veya yatarak izleme (müşehade), muayene, tanı (teşhis), tedavi ve rehabilite edildikleri aynı zamanda doğum yapılan kurum.

Hastanenin tanımı nedir?​

Hastanenin tanımı nedir?
Hastane (eski adı Darüşşifa), hasta ve yaralılara, poliklinik ve acil sağlık hizmetlerini ayakta veya yatarak veren sağlık kurumu.

Özel hastane açma maliyeti nedir?​

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Haziran 2016’da yayınlanan “Özel hastane Ön Fizibilite Raporu”na göre 150 yataklı tam donanımlı bir özel hastanenin sabit yatırım tutarı 40.498.587 TL olarak hesaplanmıştır (5). Bu durumda 1 yatağın maliyeti 269.991 TL’dir.

Hastaneler hangi tür işletme kapsamına girer?​

Hastaneler hangi tür işletme kapsamına girer?
Hastane işletmeleri, hizmet işletmeleridir.

Hastanelerin temel özellikleri arasında hastalara sağlanacak tedavi hizmetinin türü, kalitesi ve niteliği ilk sırada yer almaktadır. Bu özellik, hastaneleri diğer organizasyonlardan ayıran en temel özelliktir. Hastanelerin temel fonksiyonları arasında tıbbi fonksiyon, eğitim fonksiyonu ve araştırma geliştirme fonksiyonu bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sosyal hizmet fonksiyonu, otelcilik fonksiyonu, yönetim fonksiyonu, mali fonksiyon, teknik fonksiyon gibi diğer fonksiyonları da vardır.

Bir hastanenin girdileri, hastalar, insan gücü, malzeme, fiziksel ve parasal kaynaklar olarak sıralanabilir. Hastanenin hizmet-içi eğitimi, öğrencilerin klinik eğitimleri ve araştırma-geliştirme faaliyetleri ile toplumun sağlık seviyesinin yükseltilmesine de katkıda bulunduğu unutulmamalıdır.

A grubu hastane; ilgili mevzuata göre en az beş branşta eğitim yetkisi verilmiş, eğitim kadroları tamamlanmış, üçüncü basamak tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin verildiği, eğitim araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü ve uzman ve yan dal uzman tabiplerinin yetiştirildiği genel dal yataklı tedavi merkezlerini ifade eder.

Sağlık kurumunun işlevleri arasında hasta ve yaralıların izlenmesi, muayenesi, tanısı, tedavisi ve rehabilitesi gibi sağlık hizmetlerinin sunulması yer almaktadır. Aynı zamanda doğum yapılan kurumlar da sağlık hizmetlerini sunan sağlık kurumları arasında yerini alır.

Hastane, hasta ve yaralılara, poliklinik ve acil sağlık hizmetlerini ayakta veya yatarak sunan sağlık kurumunu tanımlar. Hastane işletmeleri hizmet işletmesi kapsamına girer ve çeşitli hizmet fonksiyonlarını yerine getirirler.

Özel hastane açma maliyeti ile ilgili olarak, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın bir raporuna göre 150 yataklı tam donanımlı bir özel hastanenin sabit yatırım tutarı 40.498.587 TL olarak hesaplanmıştır. Bu durumda 1 yatağın maliyeti 269.991 TL olarak belirlenmiştir.

Geri