AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hastaneler hangisine gore siniflandirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hastaneler hangisine göre sınıflandırılır?​

Hastaneler sadece hizmet hastaneleri ve eğitim veren araştırma yapan hastaneler olarak sınıflandırılabilir. Eğitim hastaneleri hizmetin yanında çeşitli düzeylerdeki kişilere eğitim de verirler. Eğer hastaneler tıpta uzmanlık eğitimi veriyorlarsa eğitim ve araştırma hastaneleri olarak sınıflandırılabilir.
Hastane çeşitleri nelerdir?
Hastane türleri

C grubu hastane ne demek?​

C grubu hastanelere; güçlendirilmiş ilçelerde ve bu ilçe merkezleriyle irtibatlandırılmış ilçelerde faaliyet gösteren, bünyesinde 4 ana branşta uzman tabibin hizmet verdiği ve bunların en az ikisinde uzman tabip bulunan, 1. basamak yoğun bakım ve 1. seviye acil servis ünitesi bulunan yataklı tesisler dahil olacak.
T Tipi Hastane nedir?
T Tipi Evde Sağlık Hizmet Birimleri: Toplum Sağlığı Merkezlerine bağlı olarak kurulan birimlerdir. Öncelikli olarak uzman hekim konsültasyonu, fizyoterapi gibi T tipi birimler tarafından verilmesi mümkün olmayan hizmetlerin sunumuyla mükelleftir.
H Tipi hastane nedir?
b) H Tipi Evde Sağlık Hizmet Birimleri: Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı hastaneler bünyesinde kurulan birimlerdir. Öncelikli olarak uzman hekim konsültasyonu, fizyoterapi gibi T tipi birimler tarafından verilmesi mümkün olmayan hizmetlerin sunumuyla mükelleftir.

D grubu hastane nedir?​

gerekir. D- GRUBU GENEL HASTANELER: Tanımı: Aşağıdaki kriterlere uygun olarak güçlendirilmiş ve sağlık bölge planlaması kapsamında güçlendirilmiş ilçelerle irtibatlandırılmış ilçelerde faaliyet gösteren en az 25 hasta yatağı bulunan genel hastanelerdir.
Blok tipi hastane modelleri nelerdir?
Günümüzde çoğunlukla uygulanan bu sistemde hastane, çeşitli bölümleri ile aynı bina içinde düzenlenmiştir….BLOK SİSTEM

Geri