AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hastaneden alinan cd nasil acilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hastaneden alınan cd nasıl açılır?​

O cd içinde bu dosyayı açacak bir wiever(görüntüleme) programı ile gelmesi lazım cd içindeki dosyaları incele bu programı bulup çalıştır ve ilgili dosyayı görüntüleyebilirsin.

Hastane MR cd’si nasıl alınır?​

1. enabı üzerinden (mobil) girip siz telefona indirip açık tutup doktora gösterin. 3. çektirdiğniz hastaneye gidip çekilen yerde (tamamen makine odasına kadar gidip) adım şu mr’ı cd olarak alabilir miyim deyin. ben her mr/cat ne varsa mutlaka cd olarak alıyorum bu nedenle.
Cd yi nasıl mail atarım?
Conversa. Cdnin iso imajını alıp öyle de gönderilebilir. İster winrar ile açılır, ister cdnin isoyu sanal sürücüde çalıştırıp da erişilebilir. CD 💿 içinde ki MR görüntülerini bilgisayara kopyaladığınız gibi istediğiniz şekilde gönderebilirsiniz.
MR cd’si ne zaman çıkar?
Mr Sonuçları Ne Zaman Çıkar?(Soru) Ultrasonografi ve MR çekimleri ise en geç üç gün içerisinde randevu ile çekilebilmekte ve sonuçlar raporlama gerektirdiğinden en geç üç günde alınabilmektedir.

MR sonucu direk doktora gider mi?​

Hasta MR (manyetik rezonans – emar) veya BT (bilgisayarlı tomografi) filmini hangi hastanede çektirmiş olursa olsun, başka hastaneye gittiğinde oradaki doktor da önündeki bilgisayarın ekranından filmlere bakabilecek. Bu imkan sadece Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetlerinden yararlanan kişiler için geçerli olacak.

DICOM nerede kullanılır?​

DICOM (Tıpta Dijital Görüntüleme ve İletişim), tıbbi görüntülerin ve ilgili verilerin yönetilmesi ve iletilmesi için standart bir protokoldür ve sağlık tesislerinde kullanılmaktadır.
Dicom Viewer nedir?
CD/DVD veya disc gibi bilgisayardan ilk elden ulaşılabilen Dicom verilerinin görüntülenebilmelerini sağlayan genel bilgisayar programlarıdır. Bu yapı olmadan Dicom görüntüler açılamaz. Sadece dicom dosyası değil Dicom Study adı verilen bütünleşik yapıları da okuyup görüntüleme sağlarlar.

Geri