Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hastanede saglik raporu nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hastanede sağlık raporu nasıl alınır?​

Sağlık raporu; devlet hastanelerinden, özel hastanelerden, aile hekimlerinden alınabilir. Sağlık raporu almak isteyen kişi bir dilekçe ile başvurabilir. Daha sonra sağlık kurulundan verilen çizelge ile çizelgede yazılı olan doktorlara tek tek muayene olmak gerekecektir.
Devlet Hastanesinde sağlık raporu ücreti ne kadar?
İşe giriş sağlık raporu ücreti incelendiğinde Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen fiyatlar 200 TL’dir. Üniversiteler tarafından temin edilen raporlar 300 -400 TL olup civarıdır.

Memur özel hastaneye nasıl gider?​

Protokole göre, kamu personeli, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat almış, devletle anlaşmalı tüm özel hastaneler ve diğer yataklı tedavi kurumlarından hizmet alabilecek. Hastalar, özel hastanelere birinci basamak sağlık kuruluşlarından sevk alarak gidecek.
Devlet Hastanesi sağlık raporu kaç günde çıkar?
Heyet raporu genel olarak ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur. Bunun yanı sıra heyet raporu 90 gün kadar geçerli olacaktır.
Tam teşekküllü sağlık raporu, devlet hastanelerinden, özel hastanelerden ve aile hekimlerinden alınabilir. Belirlenen doktorlara tek tek muayene olup onay almak gerekmektedir.
Özel hastaneden randevu almaya gerek var mı?
Sigorta hastaneleri, üniversite hastaneleri ve şehir hastaneleri için mutlaka randevu alınmalıdır. Özel hastaneler de randevu sistemiyle hizmet veriyor. Ancak gün içerisinde bazı hastaneler randevusuz hastalara da bakabiliyor.

Sağlık raporu almak için ne yapılır?​

Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Sağlık raporu alabilmek için ilk olarak bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve aile hekimlerine sağlık raporu almak için başvurabilirsiniz. Başvuracağınız sağlık kuruluşu sizi atmanız gereken adımlar konusunda bilgilendirecektir.
Sağlık raporu ne zaman çıkar?
Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur. Bunun yanı sıra heyet raporu 90 gün kadar geçerli olacaktır. Hastanın durumuna göre heyet raporunun geçerlilik süresi değişiklik gösterebilir.
 
Geri
Üst