AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hastanede hangi doktor sunnet yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.044
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hastanede hangi doktor sünnet yapar?​

Sünneti hangi doktor yapar: İleride geri dönülemez sorunlarla karşılaşmamak adına sünneti üroloji uzmanına yaptırmalısınız.

Sünnet için hastaneye giderken neler alınmalı?​

Sünnet için hastaneye giderken yanınıza temiz çamaşırlar, bebek bezi, alt silme mendili, mümkünse steril su ile ıslatarak steril pamuk ile alt temizliği yapın. Yanınıza çocuğunuz için pijama ve sevdiği oyuncaklar ile daha önce hiç oynamadığı yeni oyuncaklar alın.
Yenidoğan sünneti öneriliyor mu?​
18 aydan önce sünnet düşünülüyorsa yenidoğan dönemi tercih edilmelidir. 6 yaş ve üzeri ise çocuğun bilinçli olduğu dönemdir. Çocuk kabul etse de etmese de, korksa da korkmasa da sünnetin ne olduğunu anlayabilir. Özellikle 2 buçuk- 4 buçuk yaş arasında sünnetten kesinlikle uzak durmak gerekir.

Sünnet için hastaneden nasıl randevu alınır?​

Sünnet için hastaneden nasıl randevu alınır?
Alo 182 hattını arayarak veya internet üzerinden Hastanerandevu.gov.tr sitesine girerek Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden muayene için randevu alınabiliyor. – Alo 182 hattını arayarak kendinize veya yakınlarınıza tek seferde en fazla 4 randevu alabilirsiniz.

Sünnet Cerrah mı ürolog mu?​

Sünnet Cerrah mı ürolog mu?
Sünnet bir hekim tarafından yapılmalıdır Tercihan bir cerrah (ki şiddetle ben üroloji uzmanını tavsiye ediyorum) tarafından ve erken yaşlarda yapılmalıdır.

Sünnet ettirmeye giderken ne alınır?​

Bu çantanın içinde yedek kıyafet, çocuğun ilgisini çekecek kitap, oyuncak gibi eşyalar bulunmalıdır. Ayrıca güzel fotoğraflar çekip, anı olarak saklamak için sünnet kıyafeti de hastane çantasına konulabilir. Sünnet olacak çocuklar bu işlem için psikolojik olarak da hazırlanmalıdır.

50 günlük bebek sünnet olur mu?​

Günümüzde en doğru kabul edilen uygulama, bebek 1 aylık olduktan sonra lokal anestezi uygulayarak yapılan sünnet işlemidir. Sünnet, 1-4 ay arasındaki bebeklerde, genel anesteziye gerek kalmaksızın, sadece lokal anestezi ile rahatlıkla yapılabilir.
Yenidoğan sünneti zor mu?​
Yeni doğan sünneti tecrübeli ellerde kısa sürede biter ve bebek genel anestezi almadan ve acı hissetmeden bu önemli olayı kolayca atlatır. İşlem lokal anestezi ile yapıldığından bebeğin aç kalması gerekmez ve bebek sünnet sırasında çoğunlukla uyur ve herhangi bir ağrı hissetmez (resim 1).

Sünnet olmak için hangi bölümden randevu alınır?​

Sünnet olmak için hangi bölümden randevu alınır?
En hijyenik şartlarda ve uzman hekimler tarafından çocuğunuzun sünnetinin yapılması istiyorsanız, en yakınınızdaki devlet hastanesinin çocuk cerrahisi bölümüne başvurabilirsiniz.

Sünnet parasını devlet ödüyor mu?​

Sünnet parasını devlet ödüyor mu?
Devlet hastanelerinde sünnet ücreti alınmamaktadır.
 
Sünnet konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve bilgilendirici. Sünnet işleminin üroloji uzmanı tarafından yapılmasının önerilmesi, sünnet için hastaneye giderken neler alınması gerektiği konusunda sağlanan bilgiler ve sünnet işlemi için randevu alma yöntemleri hakkındaki açıklamalar oldukça faydalı.

Sünnet cerrah mı yoksa ürolog mu tarafından yapılmalı konusundaki açıklamanızda tercihen üroloji uzmanının tercih edilmesi önerilmiş, bu da sünnet işleminin uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yapmış. Yenidoğan sünneti konusundaki açıklamalarda da bebekler için en uygun zamanın belirtildiği ve işlemin nasıl gerçekleştirileceği hakkında bilgiler verilmiş.

Sünnet sırasında çocuğun psikolojik olarak hazırlanması gerektiğine dair önerileriniz ve sünnet işlemi için giderken neler alınması gerektiği konusundaki detaylı açıklamalar da başarılı. Ayrıca sünnetin devlet hastanelerinde ücretsiz olduğunu belirtmeniz de önemli bir bilgi.

Verdiğiniz bilgilerle sünnet konusunda merak edilen birçok sorunun cevabı sağlanmış olup, bu detaylı açıklamaların insanlara rehberlik edebileceğini düşünüyorum. Teşekkürler.
 
Geri
Üst