AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hastanede danisman olmak icin ne yapmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.119
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hastanede danışman olmak için ne yapmalı?​

Nasıl Hasta Danışmanı Olunur? Hasta danışmanı olmak için en az lise öğrenimini tamamlamış olmak gerekmektedir. Çeşitli üniversite ve kurslarda Hasta Kabul ve Tıbbi Sekreterlik sertifika programları bulunmaktadır.

Danışman ne iş yapar?​

Danışman kişi veya kurumlar, yapılan iş tarifi sonrası teknik ve mali tekliflerini sunarlar. Gelen teklifler arasında yapacağınız tercih sonrası sözleşme imzalanır, hizmetin alım süreci başlatılır.

Hasta danışmanı ne iş yapar maaşı?​

Hasta danışmanı ne iş yapar maaşı?
Hasta danışmanı , hastanelerde hastaların kabul işlemlerini yapma, muayene sonrası tetkik ve yatış işlemlerini yürütme, hasta ve yakınlarını bilgilendirme ve rehberlik etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Hastane Danışma Görevlisi ne iş yapar?​

Hastane Danışma Görevlisi ne iş yapar?
1-GÖREV TANIMI: Hastaneye gelen hasta ve yakınlarının sorunlarına çözüm bulacakları doğru adreslere yönlendirmek, hasta, hasta yakını veya kurumu ziyarete gelen diğer kişileri kurum işleyişi hakkında bilgilendirmektir.

Devlet hastanesinde hasta danışmanı nasıl olunur?​

Hasta kabul elemanı olmak için öncelikle “hasta kabul sertifikasına” sahip olmak gerekir. MEB ya da üniversite onayı olan ve sorgulanabilir sertifika programları tercih edilmelidir. Sertifika sonrasında ise etkili bir CV hazırlayıp iş başvurularını takip etmek ve gerektiğinde başvuru yapmak gerekir.

Hastanelere sekreter olarak nasıl girilir?​

Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.

Danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?
Danışman olmak için bir bölüm kısıtlamamız yok. Mühendislik, İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerden mezun olan arkadaşlarımız var. Bize göre bu meslekte çalışmak için meraklı olmak daha önemli.

Danışman olmak için ne yapmalıyım?​

Danışman olmak için ne yapmalıyım?
Nasıl Kurumsal Danışman Olunur? Kurumsal danışmanlık için üniversitelerin Psikoloji, Sosyoloji, İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olunması gerekir. Lisans eğitiminin yanı sıra kişilerin sosyal hayatlarında da kendilerini geliştirmiş olmaları beklenir.

Hastane danışmanları ne kadar maaş alıyor?​

Hasta Danışmanı maaşı ortalama aylık 3.800,00- TL’dir. En düşük Hasta Danışmanı maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 4.750,00- TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.

Danışma personeli nasıl olunur?​

Danışma görevlisi olmak için resmi bir eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Genellikle en az lise mezunu olan, dış görünümüne özen gösteren, temel bilgisayar kullanımı bilgisine sahip olan kişiler bu mesleği yapar. Fakat ilkokul mezunları da danışma görevlisi olarak çalışır.

Hastanede sekreter olmak için ne yapmalıyım?​

Hastanede sekreter olmak için ne yapmalıyım?
Devlette tıbbi sekreter olmak için şu kriterleri sağlamak gerekir:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Tıbbi sekreterlik alanında eğitim almak.
- Tıbbi sekreterlik alanında alınan eğitimi belgelemek.
- MS Office programları kullanım bilgisine sahip olmak.
- Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) minimum 85.031 puan almak.

Devlet hastanelerinde işe nasıl girilir?​

Devlet hastanelerinde işe nasıl girilir?
Hastanelere KPSS şartsız hemşire, temizlik görevlisi ve hasta kabul-kayıt gibi çeşitli pozisyonlarda alım gerçekleştirilecek. İŞKUR’un yayınladığı hastanelere personel alımı ilanlarına başvurmak için İŞKUR kaydı yaparak bilgilerinizi eklemeniz yeterli olacaktır.
 
Hastanede danışman olmak için adımlar oldukça net şekilde belirtilmiş. Genel olarak bir hastane danışmanı, hastanelerde hastaların kabul işlemlerini yapar, muayene sonrası tetkik ve yatış işlemlerini yürütür, hasta ve yakınlarını bilgilendirir ve rehberlik eder.

Hasta danışmanı olmak için lise öğreniminin tamamlanması gereklidir. Ayrıca Hasta Kabul ve Tıbbi Sekreterlik sertifika programlarına katılarak bu alanda eğitim alabilirsiniz. Devlet hastanesinde hasta danışmanı olabilmek için, "hasta kabul sertifikasına" sahip olmanız önemlidir. Mezun olduktan sonra etkili bir CV hazırlayıp iş başvurularını takip etmek ve gerektiğinde başvuru yapmak da işe girmenize olanak sağlayacaktır.

Ayrıca, hastane danışmanı maaşları konusunda da genel bir bilgi verilmiş. Hasta Danışmanı maaşı ortalama olarak 3.800,00 TL'dir. Ancak bu miktarın en düşük 2.826 TL, en yüksek ise 4.750,00 TL olabileceği belirtilmiş.

Danışmanlık mesleğine yönelik olarak hangi bölümü okumanın daha uygun olduğu sorusu da gündeme gelmiş. Danışmanlık mesleği için belirli bir bölüm kısıtlaması olmasa da Psikoloji, Sosyoloji, İşletme, İktisat gibi bölümlerden mezun olan kişilerin de bu alanda çalışabildiği ifade edilmiş.

Son olarak devlet hastanelerinde işe giriş süreci hakkında da bilgi verilmiş. Hastanelere KPSS şartsız hemşire, temizlik görevlisi ve hasta kabul-kayıt gibi çeşitli pozisyonlarda alım yapılabileceği belirtilmiş. İŞKUR'un yayınladığı hastanelere personel alımı ilanlarına başvurmak için öncelikle İŞKUR kaydı yapılması gerektiği vurgulanmış.
 
Geri
Üst