Hastane yoneticileri kimlerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hastane yöneticileri kimlerdir?​

Türk Meslekler Sözlüğü’nde hastane yöneticisi “Hastanedeki çalışmaların düzenlenmesinden ve yürütülmesinden, bölümlere gerekli personel, araç ve gerecin sağlanmasından, bütçenin hazırlanmasından ve hasta bakım hizmet ücretlerinin saptanmasından sorumlu, nitelikli kişidir” şeklinde tanımlamaktadır.

Özel hastane işletmecisi kimlerdir?​

Özel hastanelerin kuruluşu, HMK m.7’de düzenlenmiştir. Bu madde uyarınca, özel hastane işleticisi tek bir gerçek kişi veya bir adi ortaklık, dernek vakıf olabileceği gibi, Ticaret Kanununda öngörülen bir şirket de olabilir.
Hastane yönetim Kurulu üyeleri kimlerden oluşur?
Hastane yönetim ekibi başhekim başkanlığında, hemşirelik müdürü (başhemşire) ve hastane müdüründen oluşur.

Hastane kalite biriminde kimler çalışır?​

Kalite Yönetim Direktörü; SKS çerçevesinde belirlenen tüm komitelere (Hasta Güvenliği Komitesi, Çalışan Güvenliği Komitesi, Enfeksiyon Kontrol Komitesi, Tesis Güvenliği Komitesi ve Eğitim Komitesi vb.) üye olarak katılır. Komitelerde Sağlıkta Kalite Standartlarına yönelik çalışmaların koordinasyonunda görev alır.

Hastane amiri kimdir?​

Hemşire ve Ebenin yanı sıra Hemşire Yardımcısı, Sağlık Teknikeri, Laborant, Diş Protez Teknisyeni, Sağlık Memuru ve Sağlık Teknisyeninin disiplin amiri de Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, üst disiplin amiri Hastane Yöneticisidir.
Hastane müdürü kimdir?
Hastane müdürü; hastaneler, klinikler, kamu sağlığı kurumları veya benzer kuruluşlardaki sağlık hizmetlerini planlamak veya koordine etmekle sorumludur.

Özel hastaneler hangi kuruma bağlı?​

Madde 13- Özel hastaneler, Bakanlığın izni ile açılır ve ruhsatlandırılır. Özel hastane açmak isteyenler, bu Yönetmeliğe göre (Mülga ibare:RG-22/3/2017-30015) (…) bir dilekçe ile bizzat veya mesul müdürlerince ilgili valiliğe başvururlar.

Hastane Yönetim Kurulu ne sıklıkla toplanır?​

MADDE 10 – (1) Hastaneler Yönetim Kurulu, ayda en az bir kez toplanır, gerektiğinde başkan tarafından toplantıya çağrılabilir.
Hastane kalite ne iş yapar?
Sağlık Hizmet Kalite Standartları bağlamında yaptığı çalışmalar; SKS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonunu sağlar. Kurumsal amaç ve hedeflere yönelik çalışmaları ve takipleri yapar. Bölüm hedeflerine yönelik, bölüm tarafından yapılan analiz sonuçlarını değerlendirir.

Hastanelerde kalite Birimi kime bağlıdır?​

MADDE 6 – (1) Bakanlık, sağlıkta kalite standartları doğrultusunda sağlık kurum ve kuruluşlarını değerlendirir. (2) Sağlıkta kalite standartlarının hazırlanması, değerlendirme süreci ve değerlendiri- cilerin belirlenmesine ilişkin tüm iş ve işlemler Genel Müdürlükçe yürütülür.

Hemşirenin amiri kimdir?​

Hemşire ve ebelerin ise disiplin amiri Müdür, üst disiplin amiri ise başhekim olacak.

Geri